L’Estatut (O cadascú a la seva bola).

Em sembla que era Santa Teresa (*) la que recomanava allò de “en tiempos de tribulación no hacer mudanza”. Doncs santa paraula, creieu-me. En temps com els que ens estan tocant de viure, presidits per una certa tirada cap al sotrac i la confusió, el millor que podem fer és quedar-nos quiets en un racò -en espera del bon temps, que deia Pau Riba- i mantenir ben esmolada la percepció perquè si ens hi fixem una mica de vegades la lectura dels diaris ens dóna algunes claus del present que, si no tenim l’antena ben desplegada, podrien passar-nos desapercebudes. Per exemple avui mateix el diari Avui combinava els tres titulars següents que em limitaré a reproduir sense cap més comentari:

“El PSC planteja als socis una fórmula electoral alternativa. Lleida perdria la meitat dels seus escons, Girona 4 i Tarragona 5, mentre que Barcelona en tindria 101” (pàg. 13).

“ERC intenta apujar el llistó de la ponència amb els drets històrics” (pàg. 15).

“ICV suggereix revisar tot el redactat per evitar els mots sexistes” (pàg. 15).

 

(*) Un avís de l’amic Jaume -Flux- Subirana em diu que li sembla molt que la frase l’atribueixo a qui no li pertoca. Que va sortir de la boca -o de la ploma- de Sant Ignasi de Loiola. Queda aquí indicat, doncs (a cadascú els seus copirràigts), tot i que no canvio la il·lustració teresiana del text. Vejam si així la santa fundadora ens encomana una mica de la seva energia, que bona falta ens fa, amb tanta calor… Ja ho deia el gran Sisa: “Com es pot fer / amb tanta calor / la guerra de Cuba?”.

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *