Cafè en gra

Del cafetar al bloc, la mòlta és cosa vostra

Autoinculpació sense culpa?

Passat els fogots de 9N som ara en una espècie de post-part amb la criatura a la incubadora. Ja no tenim un nasciturus, sinó un/una nascuda, -com mes us plagui el gènere-.

Els que hem estat pares algun cop sabem que passat el moment M del dia D on l’emoció és màxima, a pares i mares, sobretot a les mares, ens agafa una depressió post-partum, i dic “depressió” per utilitzar un terme estandarditzat, no pas perquè restem deprimits en sentit psicològic, sinó perquè la corba emocional és en fase decreixent.

Què en farem “d’aquella cosa” que hem desitjat tant i ja tenim aquí?. Ja l’estimem, però hem d’aprendre a relacionar-nos-hi, a conèixer-la a cuidar-la,  fer-la créixer…

La independència ha nascut i és a la incubadora, amb tots els perills de qui encara no te vida pròpia sense ajuda externa, i nosaltres pares novells,  seguim amb la mentalitat de súbdits sotmesos als procediments protocol·laris de la nurserie de l’hospital.

Sembla que molta gent amb bona voluntat no ha entès que és responsable de la vida de la nounada independència i irresponsablement s’autoinculpa de no complir les normes que dicta l’hospital per tal que es mori el nadó.

Gent de bona fe s’autoinculpa sense sentiment de culpa davant d’uns poders judicials als que, per aquest fet, els hi reconeix implícitament una autoritat que no tenen ni els hi volem donar. La mentalitat de súbdit mesell fermat per tant de temps al fang, -en paraules d’Espriu-, sorgeix del substrat mes íntim de qui ha viscut tota la vida amb por a la llibertat i pendent del que dirà l’amo.

S’ha demostrat que l’Estat ja no és ningú a Catalunya. Amb un impuls sorgit de la part mes intima de cadascú, que per un moment ha fet el salt a l’altra banda del mur amb l’alè contingut i el cul apretat, mes de 2 milions de persones s’han atrevit a desobeir les ordres, vèncer les pors i fer un acte de decència personal. Ara, un cop fet el desideràtum d’un dia, tornem a l’altra banda del mur, on érem  abans, i ens inculpem de desobeir, oblidant el salt i tornant a la mentalitat de súbdit sotmès.

Jo no m’inculparé d’haver estat voluntari, responsable de local de participació, i votant perquè m’ha donat la gana.

Si després de tot encara no som capaços de ignorar les lleis espanyoles i establir la nostra, de res ha servit fer el milhomes un dia.

 

 

 



  1. Com sempre, hi ha diverses maneres de veure ho.
    Si no haguéssim anat a votar 3.400.000 persones, el govern de Madrid no s’hagues querellat contra la Generalitat.
    S’han querellat contra la Generalitat perquè vam anar a votar nosaltres.
    Per tant jo considero que sóc culpable d’aquesta imputació i així aniré a inculpar me a la policia o als jutjats de Vic dilluns 24.11.2014.
    Vulguis que no, son els que encara ens manen.

  2. Discrepo de tu, varem votar uns 2,4 milons i s’haurien querellat igual fos quin fos el nombre, em volen fer culpable però jo no els reconec l’autoritat per culpar-me, a diferencia dels que s’autoinculpen. Jo dic simplement: sí, ho he fet, i qué?, no sou ningú per jutjar-me. No m’amago, però tampoc em sobmeto. Autoinculpar-se sotmetre’s. Jo no vull que em manin ells i si ningú ho volgés, no manarien.
    No diem que no som españols?, aleshores perque reconeixem als tribunals españols?
    Aquest és el meu punt de vista, tan valid com el teu, per descomptat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per josepselva | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent