Josep Puigvert i Coll

Paraules al vent des de l'Empordà

11 de novembre de 2009
Sense categoria
1 comentari

Al loro!

La sort de que manin els socialistes a casa nostra és que la seva prepotència no els deixa espai a un mínim d’intel.ligència. El paradigma d’això, com no podia ser d’altra forma, és el President de la Generalitat, M.H. José Montilla.
Mentre, d’una banda, i dins de la dinàmica engegada a can socialista per a netejar la seva imatge en aquests dies en què han sortit esquitxats d’escàndols urbanístics càrrecs socialistes, ens planteja la necessitat imperiosa de modificar la llei electoral, de l’altra nega la possibilitat d’incloure cap mena de llista oberta.

No sóc partidari de llistes obertes perquè aquest sistema no necessàriament selecciona les persones més capaces”. En canvi, el sistema actual d’amiguisme, de punyalades per l’esquena, de professionalització dels càrrecs polítics, etc… aquest és un sistema que selecciona les persones més capaces. Per persones capaces ell entén als que són, com ell, uns autèntics inútils que no sobreviurien ni cinc minuts en el món real. Ell és una persona capaç. Capaç d’aniquilar una nació, això sí, amb tots els mitjans possibles al seu abast.

El que sobta és que, si no es planteja el sistema de llistes obertes, ja sigui totalment o parcialment, quines modificacions vol fer aquest milhomes en la llei electoral? Molt fàcil: canviar la ponderació del vot. O sigui, fer que els vots que ells controlen passin a tenir més pes en el repartiment d’escons. En definitiva, que el cinturó barceloní decideixi la composició del Parlament. O sigui: la implantació del règim socialista in saecula saeculorum a Catalunya.

Són tan xulus ells, van tan sobrats, que fins i tot el seu encarregat (Montilla) es permet el luxe de dir quina és la tàctica que seguiran per aconseguir la única cosa que els importa: mantenir el poder. Al lloro, senyors convergents! no us deixeu entabanar per aquesta colla de pinxos. O llistes obertes o res de variar la representativitat. I no baixeu del burro, que us la fotran.

  1. I el fer la pilota als que manen dins dels partits si fa pujar els mes bons? ja veig els resultats i cada vegada a pitjor.Ara es veuen els resultatsde tants anys amb llistes tancades. Tenim la pitjor classe politica d’europa, nomes comparable amb alguns dictadors africans.
    Si no  rius les gracies als que manen en els partits i demostres criteri propi, vas fora o et fartes i plegues.

    ex-militant d’erc a sant feliu de guixols

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!