Josep Puigvert i Coll

Paraules al vent des de l'Empordà

17 de desembre de 2008
Sense categoria
0 comentaris

LES NORMES CONTRADIUEN LES NORMES

(A propòsit de la normativa que vol regular la velocitat al cinturó barceloní, podent-la reduïr a menys de 60 km/h.)

És el que sol passar quan hi ha saturació de regulacions. És la lògica socialdemòcrata o post-comunista, basada en el sil.logisme “la gent és estúpida”+”hi ha un problema” => “fem una llei que ho reguli”. Una prova (és en castellà, però no tinc ganes de traduir-ho, ja fa el fet):

ARTICULO 49. Velocidades mínimas.

  1. No se deberá entorpecer la marcha normal de otro vehículo circulando sin causa justificada a velocidad anormalmente reducida. A estos efectos, se prohibe la circulación en autopistas y autovías de vehículos a motor a una velocidad inferior a 60 kilómetros por hora y en las restantes vías a una velocidad inferior a la mitad de la genérica señalada para cada una de ella en este Capítulo, aunque no circulen otros vehículos.

  2. Se podrá circular por debajo de los límites mínimos de velocidad en los casos de transportes especiales o cuando las circunstancias del tráfico impidan el mantenimiento de una velocidad superior a la mínima sin riesgo para la circulación (artículo 19, nº 5, del texto articulado).

  3. Las infracciones a las normas de este precepto tendrán la consideración de graves. 

Ja sé que diran que això és interpretable, i que es basaran en el punt segon d’aquest article, etc… però ja amb l’actual normativa, s’ha de tenir en compte que, en condicions normals, és a dir, sense cues, el marge entre el que s’ha de circular per aquestes vies és d’entre 60km/h i 80km/h, la qual cosa pot arribar a ser complicada.

Només voldria remarcar que la conselleria d’interior està sota la responsabilitat d’un partit al qual han votat 282.693 persones d’un total (cens total) de 5.212.307, o sigui, amb el suport d’un 5,42% del total de la població amb dret de vot de Catalunya. El fet que ells es dediquin a fer aquestes coses no ens ha d’extranyar, ja que forma part de la seva naturalesa política, totalitària i romàntica. El que ens ha de preocupar, i molt, és que hagin arribat a assolir aquesta quota desmesurada de poder. I si una possible explicació fos que els socialistes els han volgut donar una conselleria-marró per a desgastar-los, això seria una mostra de la consideració que els sociates tenen pel país: més o menys al mateix nivell que una merda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!