Josep Pinyol

Declaració Unilateral d'Independència

5 de febrer de 2021
0 comentaris

El meu discurs de campanya

Joves de Catalunya,

Sou el futur de Catalunya i a les eleccions del 14 de febrer es decideix el futur de Catalunya.

Sou els que patiu l’atur juvenil i la precarietat més alta de la Unió Europea després de Grècia.

Sou els que no podeu accedir a un habitatge, ni formar una nova família si així ho voleu.

Sou els que sofrireu l’agreujament de la crisi post-COVID-19 quan s’acabin els ERTO’s, la moratòria per impagament de lloguers i tornin els concursos de creditors. Perquè continuaran els tancaments de fàbriques grans, mitjanes i petites: Nissan, Nobel plastiques, Robert Bosch, el 30% de petites empreses de serveis.

El 14 de febrer es decideix si continuem la lluita per la República o ens resignem al futur que ens ofereix un règim monàrquic corrupte fins a la medul·la, absolutament incapaç d’afrontar el futur.

Quin demà ofereix el Regne d’Espanya als joves de Catalunya?

L’oligarquia formada amb la Constitució de 1978 ha estat incapaç de resoldre l’atur en general i l’atur juvenil en particular. Les estadístiques no enganyen: a les darreres dècades l’atur a Espanya sempre ha duplicat, o més, la mitjana d’atur europea.

L’oligarquia espanyola ha estat incapaç d’afrontar la nova divisió mundial del treball de la globalització: per un costat els països amb alta tecnologia, per l’altra països amb mà d’obra barata. Espanya no té ni una cosa, ni l’altra. Tot ho ha confiat als serveis i el turisme, i per això el 2010 ha patit la caiguda del PIB més alta d’Europa amb la pandèmia.

L’oligarquia espanyola no té tradició industrial i productiva. Espanya l’any 1992 tenia un PIB per càpita un 25% més alt que Corea del Sud. Però ha estat incapaç de generar empreses tecnològiques com les coreanes Samsung, LG, Hyundai, etc. I manté les drassanes, alt forns que l’oligarquia espanyola van tancar per la seva incapacitat per l’economia productiva.

L’oligarquia espanyola ha preferit crear bancs mundials com BBVA o Santander, telefòniques i empreses de serveis a indústries exportadores. Ha abandonat la investigació i la tecnologia; ha abandonat el futur. El resultat és contundent: Espanya 20% de la població activa en atur i ERTOs; Corea del Sud només el 4%.

L’oligarquia espanyola i el seu règim monàrquic ha demostrat la seva incapacitat per afrontar la pandèmia COVID-19. Espanya és el país amb més excés de morts de la Unió Europea (77.000), el país on ha caigut més el PIB (-11%) i el que menys ajudes ha dedicat a les empreses més afectades.

L’oligarquia espanyola s’aferra als seus privilegis quan veu que el seu règim trontolla. Per aquesta raó no vol ni pot resoldre el conflicte amb Catalunya:

No vol, ni pot, resoldre el conflicte que el seu Tribunal Constitucional va obrir en canal quan va modificar l’Estatut aprovat per referèndum, vulnerant l’article 152.2 de la seva pròpia Constitució.

No vol, ni pot, resoldre el conflicte amb Catalunya perquè des de fa segles ha convertit els catalans en l’enemic interior.

– perquè l’anticatalanisme aglutina el fervor patriòtic de la «unidad de España». Exactament de la mateixa manera que l’antisemitisme aglutinava la dreta francesa, com va passar amb el cas Dreyfus.

– perquè amb l’anticatalanisme distreu l’opinió pública dels milions d’aturats i dels morts de la COVID-19.

– perquè amb l’anticatalanisme tapa la corrupció del Partit Popular, del PSOE i de la Casa Reial. Tapa també la vergonyosa protecció que els partits del règim atorguen a Juan Carlos I.

– perquè amb l’anticatalanisme justifiquen les clavegueres de l’Estat, la policia patriòtica, les trames de Villarejo.

La física estableix que les mateixes causes produiran els mateixos efectes. Per tant, amb el mateix règim Catalunya no té futur al Regne d’Espanya.

Joves de Catalunya, el vostre futur i el de tots exigeix que el 14 de febrer hi hagi una victòria esclatant dels partits determinats a continuar lluitant per la República Catalana.

Necessitem la victòria per continuar lluitant per l’amnistia mentre els nostres dirigents democràtics segueixin a la presó i a l’exili, mentre hi hagi 2.900 imputats pels fets de l’octubre de 2017. Les justícies d’Alemanya, d’Escòcia, de Suïssa, de Bèlgica, la Comissió de Drets Humans de les Nacions Unides han assenyalat l’arbitrarietat i la injustícia de la persecució judicial espanyola.

Necessitem la victòria per lluitar contra el dèficit fiscal de 16.000 milions d’euros. Amb aquesta sagnia no hi ha reconstrucció possible de la paorosa crisi econòmica provocada per la COVID-19; amb 16,000 milions de dèficit és impossible reconstruir el sistema sanitari, l’ensenyament, la resta de serveis públics, les infraestructures.

Necessitem la victòria per continuar la desobediència gandhiana per l’autodeterminació i la República Catalana. Perquè la nostra insubmissió evidencia les injustícies dels Tribunals espanyols. El Cap de Govern de Bèlgica ja ha equiparat Espanya amb Polònia i Hongria.

Persistim amb la lluita i guanyarem el futur

Catalunya guanyarà el conflicte amb el Regne d’Espanya. Ja vàrem guanyar la batalla de l’u d’octubre i persistirem fins a la victòria final.

Catalunya guanyarà perquè l’oligarquia espanyola ha escollit el camí de Sèrbia i Turquia de reprimir els nostres drets nacionals. Aquesta estratègia està condemnada al fracàs. Només pot triomfar si el poble català claudica i el 14-F hem de demostrar que això no passarà.

Catalunya guanyarà perquè al llarg de la història ha superat les més grans adversitats, com la Guerra Civil i el franquisme; perquè sempre ha confiat en les seves pròpies forces; perquè mai ha esperat res de l’Estat espanyol.

Catalunya guanyarà perquè la repressió espanyola aprofundirà la crisi del règim monàrquic i entrarà en contradicció flagrant amb els Principis democràtics de la Unió Europea. Primer els jutges i a continuació els Estats europeus obligaran el Regne d’Espanya a un Acord de Pau amb mediació internacional, de la mateixa manera que es resoldre el conflicte d’Irlanda del Nord. És a dir un acord basat en el consentiment dels ciutadans, en un referèndum d’autodeterminació.

Joves de Catalunya, el 14 de Febrer voteu! Voteu República Catalana!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!