Josep Pinyol

Declaració Unilateral d'Independència

22 de desembre de 2005
Sense categoria
2 comentaris

L’Estatut del PSOE

    El PSOE ha redactat el seu Estatut de Catalunya; ara vol que els partits catalans l’avalin i després que el poble català el ratifiqui en referèndum. El Parlament de Catalunya només va poder redactar una “proposició de llei” i ara els socialistes, que al Congrés i el Senat tenen els vots per fer-ho, el volen desnaturalitzar. Els nostres representants no han de retirar-lo sinó seguir els tràmits parlamentaris, per presentar-lo davant el poble català. El referèndum sobre l’Estatut és la única parcel·la d’autodeterminació que tenim: l’autodeterminació negativa, el dret a dir “no”.

     D’aquesta manera el PSOE, tant fort a Madrid, haurà de presentar la seva proposta de definició de Catalunya, de competències i de finançament davant del poble català. Aquestes són les regles de la democràcia. Aleshores els ciutadans de Catalunya decidiran si José Luís Rodríguez Zapatero va mentir quan es va comprometre a donar suport a l’Estatut que aprovés el Parlament de Catalunya.

     Els partits catalans, èticament, no tenen dret a impedir que el nostre poble es pronunciï. Si el PP s’absté, fins i tot haurien de facilitar els vots necessaris per a que les esmenes del PSOE arribin al 50% dels diputats que es necessiten per a votar una llei orgànica. Després, els que no estiguin d’acord amb l’Estatut del PSOE han de fer campanya pel “no”. Durant les setmanes o mesos que siguin necessaris fins arribar a totes les llars de Catalunya. Han de convertir el referèndum en un plebiscit contra totes les vexacions i boicots que hem patits els catalans en els darrers mesos.

    Retirar l’Estatut seria una falta de coratge, una conxorxa de les direccions dels partits que enfonsaria la nostra autoestima col·lectiva durant anys.

    En canvi una victòria del “no” reforçaria la nostra voluntat col·lectiva de resistir davant l’oligarquia espanyola.

  1. Josep, no se t’ha ocorregut que, si el PSOE i el PP pacten les esmenes, i Esquerra i CiU no retirern el text, els dos partits espanyols farien campanya pel sí al referèndum, amb moltes possibilitats de guanyar-lo? No veus que ens encolomarien un text rebaixat durant anys i panys? Per què et penses que l’Iceta es va posar tan nerviós amb la reforma del Parlament que permet als dos principals partits catalans no franquiciats retirar el text estatutari?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!