3 de desembre de 2014
0 comentaris

La defensa dels interessos populars

Il quarto stato

Em plau reproduir el punt 6è de la Ponència Política de Solidaritat Catalana per la Independència,

http://www.solidaritatcatalana.cat/sites/default/files/documents/ponencia_politica_si-2014.pdf

aprovada en la seva Assemblea Nacional celebrada a Pallejà el proppassat 22 de novembre. Amb aquest compromís programàtic, SI explicita un dels seus eixos definitoris. De fet, en la lluita estricta per la independència ens enfrontem a les mateixes grans empreses que conculquen els interessos de les classes populars. O dit d’una altra manera: la reivindicació d’independència i la defensa dels interessos de les classes populars són dos aspectes lligats de la mateixa lluita.

6. La defensa dels interessos populars 

Solidaritat Catalana per la Independència defensa un programa que re-equilibri la correlació de forces entre les classes populars i les classes dominants a favor de les primeres, contrarestant la tendència de l’actual sistema de les darreres dècades a augmentar les diferències socials. Entenem per «classes populars» aquells sectors socials (treballadors assalariats, autònoms, petits empresaris…) que pateixen el domini econòmic i polític (especialment en l’àmbit legislatiu) imposat per les grans empreses. Aquesta defensa dels interessos populars implica treballar per:

1) Un model productiu sostenible, que garanteixi la conservació del medi-ambient i l’equilibri territorial, de manera que no s’hipotequi ni es malmeti la vida de les generacions futures.

2) Una justícia fiscal sota el principi de proporcionalitat (a majors ingressos, major contribució), que controli i penalitzi l’evasió fiscal i l’economia submergida.

3) Una economia social que asseguri un salari i unes pensions mínimes dignes, una ocupació plena (si cal, amb repartiment del treball) i una sanitat i una educació públiques, generalitzades i de qualitat.

4) Un sistema financer públic, amb una banca central que eviti l’enginyeria i les bombolles financeres i que garanteixi la destinació del finançament a activitats no especulatives i a finalitats socials.

5) Una organització política basada en els principis de representativitat, amb possibilitat de revocació i amb limitació de mandats, i de participació popular continuada.

6) Una organització de l’administració de justícia lliure de dependències polítiques orgàniques i d’interessos corporatius, ben dotada, gratuïta i universal, àgil en la instrucció i resolució de sumaris i estricta en les penes contra els casos de corrupció i de violació de drets fonamentals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!