Notices from nowhere

Democracy now finds there can be ample for all, but only if the souvereing fences are completely removed.

X UN BON CLIMA (per Txell Blesa, 11 anys)

Estic llegint l’opuscle X PER UN BON CLIMA (la calculadora de carboni) de Mukty Mitchell en la seua The guide to Low Carbon Lifestyles, adaptada pel periodista Jordi Bigas i Stefan Nolte & alt.
En aquest opuscle, endemés, inclou propostes d’estils de vida menys agressius amb l’entorn i de millora de qualitat de vida de les persones.
A més a més, n’enclou, una calculadora de COpersonalitzada, per a descobrir i quantificar, com interactuem, quotidianament, amb l’entorn.
Ma filla, en veure-m’ho llegir, s’ha interessat i consultat de què anava el tema, li he fet unes breus pinzellades al respecte, i en la meua absència, ha muntat aquest xicotet vídeo casolà. Em meravella el contrast entre l’excés d’erudició -i manca d’iniciativa- que apliquem els de la meua generació i la facilitat resolutiva que tenen els nanos, actualment, per a sintetitzar allò que volem dir -i fer- els grans.

Per això mateix us el presente.

Vos n’afegesc l’explicació, més entenedora sobre els continguts que fa Jordi Bigas, a Barcelona, arran de la presentació feta a València (a l’edifici Octubre CCC de fa un parell de mesos); i per primera volta al nostre país de la dita adaptació de la guia.

Pitgeu el “vull llegir la resta…” per a eixamplar la informació.

Del periodista barceloní, i tants anys residents a València, Jordi Bigas, què podem dir?:

És una d’aquelles persones imprescindibles.

Sempre l’he vist igual: Obsedit pel nostre medi natural i la societat que hi habita. 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

  1. A mi ja fa temps que els meus me les van treure. La qual cosa em tranquil·litza. És ben cert que tenim una visió del món que vegades ens fa parèixer someres que s’obren pas amb clucales …

  2. Home, el documental està fet amb no gaire recurssos, la qual cosa encara té més mèrit. D’aquí quatre dies al National Geografic, ja veuràs. Ens fem grans, Josep, ja ho veus. Felicita la teva nena i digues-li que m’ha agradat el que diu, però especialment m’ha fet gràcia la BSO. Una abraçada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.