Notices from nowhere

Democracy now finds there can be ample for all, but only if the souvereing fences are completely removed.

TRACTAMENT DE LA PORTA FERRADA

La porta ferrada de l’església d’Emperador es troba en mal estat. L’estructura està conformada per fulles de fusta de mobila vella(pi roig americà) d’uns 120 mm d’esquadria. La planxa exterior d’acer galvanitzat.

La intervenció consistirà en: 

– NETEJA: de pintures superficials amb decapant realitzat a base de barreja de dissolvents. Aquesta fase es realitzarà en dues passades o mans, degut a l’incrustació de pintures i brutícia en els seus porus.

– ELIMINACIÓ I NEUTRALITZACIÓ DEL DECAPANT:  amb aplicació d’acetona. També cal realitzar-ho en dues passades. Una que remoga i la segona que elimine.

-ELIMINACIÓ DE ROVELLS I OXIDACIONS:  amb un fregall metàl·lic suau (tipus "nanas" o similar) llur eliminació mecànica.

-REPOSICIÓ:  de claus deteriorats, prèvia eliminació amb recuperació o substitució, col·locats amb cola i amb una longitud de tija major. Tot cercant major profunditat.

-REPARACIÓ DE LA PLANXA: principalment a la part inferior més atacada per la inclemència del temps i el mal oratge, amb pèrdues per accés de l’aigua. A les zones on la fusta ha estat atacada reposició amb tascons, trossos acoblats, etc. i si no és possible reconstruir el volum original, fer-ho amb injecció de bromera de  poliuretà.

– TAPAT DE PORUS:  amb tapaporus de pasta daurada. Alerta, doncs, no es pot brunyir.

-NETEJA de superfícies amb draps nets i eixuts.

– ENVERNISSAT: aplicació de dues mans, la primera amb paletina polonesa ( de pèl de camell), tot ben recobert. La segona mà amb pistola de compressió. El tipus de vernís potector transparent a base de resines acríliques amb aditius antioxidants, en solució amb dissolvents orgànics. 

PS: el tractament dels tiradors de bronze i el pany de les portes mereix un tractament diferencial. Així con afegir-ne uns escuts escaients.

Aclariment: La terminologia de la fusta de "MOBILA" és típicament de València, a Mallorca rep el nom de "NORD"

Publicat dins de General | Deixa un comentari

  1. A vore si esta setmana que ve els recomane el teu bloc als meus alumnes de 2n de batxillerat tecnològic (fan dibuix tècnic), i crec que és bo que sàpien coses de què expliques ací si van a dedicar-se al món de l’arquitectura.
    Bona vesprada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.