Notices from nowhere

Democracy now finds there can be ample for all, but only if the souvereing fences are completely removed.

TATX JAPONÉS (1)

Divuit dies al Japó. Un occidental que es troba frapat encara, després d’una setmana retornat, pel caramull de visions i experiències viscudes. Llegint el que han dit uns altres -d’occidentals- que hi han passat, sembla que el més prudent serà païr-ho convenientment. Correus que demanen que diga alguna cosa…….Un dels descobriments més forts ha estat la veritable versió dels guerrers Ninja. L’antitesi dels samurais. El concepte d’ombra, de no-espai (el Ma), el buit, la gastronomia, l’asimetria, la bona educació, la civilització, la mentida, el bull i la quietud….el mercat d’abastiments de peix, espècies, etc. de Tòquio on, sens dubte, s’inspiren algunes escenes de Blade Runner….. 

No podem usar la nostra mentalitat per a comprendre allò. Cal buidar-se de la càrrega mental que en portem si volem comprendre una miqueta.

El que més impressiona és el contrast, per a la nostra mentalitat, que hom percep en primera instància. Vull fer una sèrie de tatxos per a, mercés i amb petites porcions, poder envoltar tot aquell món. Malgrat tot, m’hi he sentit “com a casa”. Com sempre. Les mancances i contratemps eren les meues pròpies limitacions.

Allà conviu el que veieu a la fotografia en què he encapçalat l’apunt i l’altra que afig a l’arxiu. També “l’esperit” que relliga tot. El silenci del jardí zen i la manifestació contra la candidatura als Jocs Olímpics del 2016.

El que més em corprèn són els paral·lelismes entre el Japó i el nostre país.

No se m’ha n’anat la pinça !.

M’ho aniré explicant -això em pense- en diversos tatxos. 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

  1. Però veig que ara serem indemnitzats per la teva absència. Ànsies per comentar amb tu llibres sobre japonesos residents a Barcelona (‘Els veus però no hi són’ d’Imma Montsó per exemple) o de japonesos occidentalitzats com Murashami. De Mishima i tots aquells altres m’estimo més no parlar-ne. Ni del bonsai. Del peix potser sí. I de la cuina. (Vares comprar espècies?) També del silenci, de la serenitat, de la netedat.

    Acaba d’arribar i després explica.

    X

  2. Vaig rebre les teves noticies de Kioto. De quina casta ha estat el teu viatge? Dies llargs per amarar-se i comprendre?…un viatge pendent i somniat? un viatge per tancar algun projecte de feina o assistir a un Congr

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.