Notices from nowhere

Democracy now finds there can be ample for all, but only if the souvereing fences are completely removed.

PMI. VALÈNCIA SPAIN CHAPTER

El proppassat dijous, el Capítol de València del PMI vam organitzar les

III JORNADES VALENCIANES DE DIRECCIÓ DE PROJECTES:

EL PROJECT MANAGEMENT EN EL SECTOR DE LA PROMOCIÓ IMMOBILIARIA I LA CONSTRUCCIÓ.

En primera instància, els usuaris d’aquest espai comunicacional (VILAWEB) no són el que més proclius a visualitzar els processos amb aquesta perspectiva, tanmateix, crec que caldria tenir-la en compte. Per a fer reexir llurs projectes. Per això m’he encoratjat a exposar el que estem fent un col·lectiu variat de ciutadans de València.

Aquesta metodologia naix a partir del recull dels estudis dels treballadors de la NASA, que s’havien quedat sense faena immediata per la manca de pressupost, pels anys ’60 i ’70 però adscrits a l’agència, amb la finalitat d’analitzar els errors comesos i com crear línies de treball prèvies per a rendabilitzar, economitzar els seus projectes. En definitiva, els projectes espacials eren tan costosos, que crearen un cos protocolitzat a aplicar en els processos de gestió i direcció. Amb la finalitat de corregir-los de bestreta. Una errada de l’estil del Columbia apujava a molts milions de dòlars de pèrdues.

Tot allò quedà recollit en un llibre que es denomina el PM-Book-Guide

La pràctica usual al que s’havia aplicat era el sector de la indústria, d’on va nàixer, nogensmenys, amb la democratització del coneixement s’ha estés a tots els àmbits. A tall d’exemple, vos puc explicitar que, quan fa uns tres d’anys, em vaig introduir en aquest món de la gestió, entre molts directius, també hi havia, també, uns quants que volien muntar ONG’s, associacions sense ànim de lucre, cooperatives, etc. És a dir, era adquirir uns coneixements per a portar endavant projectes amb un cert nivell de complexitat, amb eficàcia.

Quan hem sentit parlar d’objectius, masses crítiques, lcamins crítics, cronogrames, control de riscos, durada d’activitats, organigrames, diagrames Gantt, plans en xarxa Pert, tasca crítica, etc…………en definitiva i per a que em pogueu entendre: quan parla Josep Huguet, Núvol Vermell  que tant ens agrada, estan fent ús d’aquest savoir faire.

Com tot, la metodologia és neutra, l’ús que en fem ja depén de cadascú.

La jornada tingué el següent orde del dia. I va ésser un èxit rotund.

El Capítol de València, naix a partir del Capítol de Barcelona. El de València el vam crear després de llargues converses amb Pensylvània, Brussel·les, etc.  Ambdós (Vlc i Bcn) són independents. I caldria que ens coordinàssem a les envistes d’assolir objectius.

L’únic capítol restant, dins de l’estat español, és el de Madrid, que en aquest moment està descompost, dividit i inoperant per diverses circumstàncies d’índole bèl·lica en la concentració de les grans corporacions que s’està produint a hores d’ara.

Continuarem parlant-ne, per l’interés que pot reportar-nos, sempre que hom treballe sense prejudicis.

PS: També xuplava roda del concepte aquell anunci que feia així:

La feina mal feta no té futur, la ben feta no té fronteres.

   

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

  1. Una de les gràcies del sistema del PMI, és que no tenen caràcter estatal. Cada Capítol es relaciona directament amb la central als USA, o la delegació a Brussel·les a Europa i la relació amb els altres capítols és lliure. Així com llurs membres a títol individual.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.