Notices from nowhere

Democracy now finds there can be ample for all, but only if the souvereing fences are completely removed.

Jo hi crec: Concentracions valencianes x Jaume Bonet

ACTUAL
Veig que a les Illes hi ha un bon toll de manifestacions preparant-se.
Veig tímidament -i ens ha costat Déu i ajuda- per a remoure consciències -i indignacions- a  BCN mitjançant les xarxes socials.
I ara que comencen alguns punts del hinterland barceloní a moure peça, ens cal també moure’ns a tots els habitants continentals a favor dels mallorquins.

LA LLEGENDA 
A València tenim una antiga llegenda que diu que quan fa el dia molt i molt clar, pots pujar al Miquelet i veure-hi Mallorca. Mai no hem pogut veure-hi Mallorca, perquè segurament és impossible. Perquè és llegenda. Però hi és. Però quan és diàfan – o no- que des de Xàbia, des del cap de la Nau, veus de segur Eivissa. I a la inversa. Avui he pujat al Miquelet amb els meus fills i vos dic que el dia era clar i hem vist Mallorca. Hem vist Jaume Bonet i els seus amics fent un esforç titànic per tots nosaltres. Per reestablir l’ordre humà al món. Des d’una estança lluminosa, voltada d’amics. Una llum que cal que arribe a les altes instàncies mundials. 

VOS PROPOSE

Crec que caldria fer simultàniament concentracions i marxes a les grans ciutats i municipis del continent recolzant l’esforç que fan els illencs. Pense en ACPV, Societat Coral el Micalet, Escola Valenciana, sindicats i entitats culturals de tota mena del valencianisme. Si antigament, i sense xarxes socials, érem capaços de coordinar-nos-en per portar a ccap qualsevol inciativa.
¿No ho hem de ser ara amb la nostra tecnologia de fer actes arreu del país de països?
Fóra bonic que el diumenge de manera premeditada poguerem perpetrar tal ACCIÓ COMUNA. Un dret humà. El viure i el deixar viure. Això és el que se’ns està concultant.

ELS CONTINENTALS SENSE ELS ILLENCS NO SOM QUASI RES.
Perquè cal recordar-nos que el país valencià actual no s’entèn sense la fèrtil aportació d’una bona munió de mallorquins, menorquins i eivissencs que van creuar la mar per a vindre a compartir la seua vida amb nosaltres, com ara:
Miquel Dolç, Vicenç Rosselló Verger, Nadal Batle Nicolau (professor meu a la ETSAV i director de la mateixa), etc. i les comarques de La Marina del sud del país pràcticament repoblades de mallorquins després de l’expulsió dels valenciano-moriscs en 1609. Com ens recordà Guimerà en la seua obra teatral Mar-i-Cel.  

PS.
Un dels problemes que tenim amb ells és la seua extremada discreció, de la manca de sa visibilitat, malgrat que fan molta faena sense fer ni pols ni remolí.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.