Notices from nowhere

Democracy now finds there can be ample for all, but only if the souvereing fences are completely removed.

INVERSIONS ESTATALS: LA MULTIPLICACIÓ DELS PANS I DELS PEIXOS.

Se’ns va vendre el recurs del Govern valencià davant del Tribunal Constitucional (español) a l’estatut andalús com a un atac -soterrat-  a l’estatutet del Principat. D’això la premsa barcelonina coadjuvada pels col·legues "seixantistes" valencians (i resta de catalans) es va fer ampli ressó.

Els populars valencians poden ser el més provincians -per interès crematístic mai ideològic- que vulgueu, però mai estúpids. Els populars valencians tenen un discurs propi -que cal saber llegir entrelínies- "no és res personal, són els negocis" que poc o gens té a veure amb el dels populars españols, malgrat anar-hi juxtaposat a aquest darrer.

Molt m’estranyava que pogueren anar contra interessos propis. No s’enganyeu: l’estructura empresarial i de negoci a les Illes i al Principat si no són la mateixa són bessones. Poden discutir si l’aigua de l’Ebre serveix per a donar solució a l’expansió residencial de Cambrils, Sant Carles de la Ràpita, Benicàssim, Peníscola, Orpesa etc. segons el hinterland de la "família" sia els Curto, Bau, Puig o Fabra, Barceló, etc. Independentment de que mai es plantegen si el "negoci" eixe és, o no, el de més futur i convenient.  

A un -que quasi sempre pensa mal- li pegava voltes la mosca pel nas. Tanmateix Raimon Carrasco, que seguesc amb vertader interès de fa temps l’hi ha posat fil a l’agulla a aquest entrellat obscur. Hi ha tret l’aigua clara.

Vos deixe l’article publicat a TRIBUNA ….(pitgeu el Vull llegir la resta…)   

Ací  l’article d’opinió. Seria interessant discutir-ho amb comentaris.

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

  1. Així que tenim un parlament que ha legislat la quadratura del cercle, i encara ens diuen que en Solbes en Castells i en Rato són els millors economistes del planeta, i gràcies a ells lliguem els gossos amb llonganisses. Ja sabia ja el que es deia aquell conseller que reclamava que les classes de matemàtiques es fessin en anglès, millor que els nens en un futur no entenguin res, no sigui cas que algun espavilat entengui com ens enreden.

  2. Aprofitem la força de l’adversari en favor nostre.

    Esquerra ha reclamat al president Camps que mantinga una actitud ferma i constructiva per a canviar el model de finançament del País Valencià. El secretari d’Organització d’Esquerra-PV, Jordi Vayà, ha manifestat el seu estupor per la falta de previsió del govern Camps en aquesta matèria, ja que "només saben practicar el victimisme front al govern espanyol sense aportar ni una sola proposta clara". Vayà ha recordat que "els empresaris valencians estan apretant perquè veuen que amb aquest finançament el País Valencià perd punts i el PP no planteja cap proposta en positiu".

     Vayà ha dit que "el finançament pactat en l’Estatut de 2006 per PP i PSOE no serveix, ni per fer l’economia més competitiva ni per dotar als valencians de les infraestructures adequades per liderar el creixement" i ha reclamat que més enllà de gestos mediàtics, com la presentació de recursos contra altres Estatuts, "Camps plantege un finançament d’acord amb la riquesa que aporta el País Valencià al conjunt de l’Estat i no d’acord amb la població".

     El dirigent republicà ha explicat que "hi ha un 25% de valencians que estan vivint per davall del llindar de la pobresa, mentre el País Valencià està considerat una comunitat rica i ha d’aportar diners en concepte de solidaritat. Açò és una barbaritat i cal canviar urgentment el model".

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.