Notices from nowhere

Democracy now finds there can be ample for all, but only if the souvereing fences are completely removed.

Interessant vídeo sobre la construcció del Burj Al-Arab (Dubai)

Paga la pena de visionar la construcció d’aquesta mega-estructura.
Des de la solució de la creació de l’illa artificial a la realització dels fonaments que descendeixen uns vint-i-sis pisos de profunditat, el disseny de la protecció de l’acció al desgast del mar amb unes peces iteratives de formigó que elimina l’acció. Així com la construcció de l’estructura oberta en L i tancada amb un enorme “envelat” que impideix l’accés del vent i l’arena a l’interior  amb un pati de seixanta-sis nivells. La solució dels balcons amb visió obliqua que elimina el vertígen. Així com el restaurant com a biga de seixanta metres volada des del centre en els dos csentits amb un tancament de vidre estructural. Així com el càlcul de l’acció dinàmica dels vents sobre l’estructura en forma de vela, que han d’estar absorbides pels dos arcs travats per les enormes creus de Sant Andreu en gelosies. 

En una estructura d’aquestes característiques el procés constructiu del COM ? és tan important  com el QUÈ?

Durant sis mesos tancaren l’interior del pati per a poder projectar aire fred per a poder treballar i que no poduïra una atmosfera artificial que no es convertira en boira. Espere que el fruïu…cada nit a l’hotel val la mòdica quantitat de 5000 $ per a qui vulga exprimentar la sensació nova.

Gran exercici sobre sostenibilitat: So here nowadays does not exist anymore !

   

https://sites.google.com/site/ae390spring2012burjalarab/architectural-systems/1-drawings-diagrams

Figure 1. Line Diagram

Orientation

The orientation of the building minimizes the heat gain during the summer seasons, because of the high elevation of the sun path(shown with yellow lines). The calculations in table 1, numerically shows that the south elevation has the most exposed surface area. As a result, it has the maximum capacity for heat absorption of the building envelope.

 

Circulation

For people, there is access to the hotel through the roof via a helicopter. At the main entrance there is a grand stairway, an escalator and elevators(shown with red arrows). For air, the revolving door located at the main entrance acts as a locking mechanism to prevent a phenomenon known as the stack effect,which occurs when the hot air rises and the cool air falls in a tall building.

 

Location

The hotel is located approximately 300m offshore. This provides the illusion of a dhow boat right above sea level. The hotel experiences strong winds and tide loads that are alleviated by an exoskeleton and a honeycomb concrete barrier.

Figure 2. SITE PLAN


Figure 3. FLOOR PLAN


Figure 4. SOUTH WEST SECTION


Figure 5. ELEVATIONS


Figure 6. EAST ELEVATION (during construction)


Figure 7. PERSPECTIVE VIEWDeixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.