Notices from nowhere

Democracy now finds there can be ample for all, but only if the souvereing fences are completely removed.

HEM FET 10 ANYS.

Avui 26 de febrer de 2007, ESTUDI D’ARQUITECTURA JOSEP BLESA,SL  acompleix una dècada d’existència. Vull dir que és una fita "administrativa". La realitat és que l’estudi és obert des de fa setze anys. Vaig presentar el projecte final de carrera el dia de sant Jordi de l’any 1991. A l’endemà vaig creure que ja estava en disposició de posar-lo a l’abast de tothom.  Què errats anàvem ! Vam començar-lo amb un company i amic de la Pobla de Vallbona. De primer el vam dir ESTUDI DAU; per allò de Disseny, Arquitectura i Urbanisme. Quan vam intentar de legalitzar-lo ens vam adonar de que el mot estava agafat. Realment vaig pensar que no duraria ni sis mesos obert. Igual que quan vam muntar l’empresa. Debut i despedida. Supose que la il·lusió per donar alguna cosa més, una intenció, a allò, el que envolta les persones, ens esperonava amb més força, era el revulsiu que feia continuar i continuar. Encara em sorprenc d’haver aguantat, malgrat arrancar en plena crisi edilícia de principis dels noranta, quan moltes de les empreses moren abans dels cinc anys i no arriben a quallar. També em dol d’haver treballat, poc o gens per a l’administració. Bàsicament som del sector privat. I en aquest, gairebé sempre, hi ha mal temps per a la poiesarquitectura. Malgrat de voler donar, tothora, llebre per gat (merla per garsa). I, tanmateix, algunes vegades ho hem aconseguit.

Avui també hem tret el rètol "en construcció" del website, malgrat que encara ens resten coses a incorporar-hi. (segueix una miqueta….l’enllaç és sobre el nom de l’estudi)  

m’agradaria que deixésseu algun comentari després de veure el web, alguna crítica, algun concepte, alguna suggerència, ……és evident que no és una faena fantàstica de les que ixen en les revistes. Fem allò que és diu arquitectura de batalla, o que hem manllevat i recuperat el concepte d’architettura povera. Quan ens encarreguen qualsevol cosa, per petita que siga; ni que siga la caseta de gos, ens creiem que ens han encarregat el Miquelet i la Seu.

La majoria de les fotos són preses tot just acabant de fer l’obra. Són fetes per nosaltres i adoleixen d’amateurisme i deriva constructiva. No és el que podríem anomenar "arquitectòniques". Manca visió espacial. Vist en conjunt. No hi ha allò de foto artística, sols la realitat, la crua realitat. No intentem d’enganyar ningú, i això ens fa estar més tranquils. Quan hi ha tanta foto photoshopitzada i manipulada. A l’igual que qualsevol treball, el nostre intenta anar a la recerca d’una humil honestedat, sobretot del benestar de l’usuari, no volem – ni sabem- ensenyar a ningú com ha de viure.

Gràcies de bestreta. Disculpeu-me el meliquisme. 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

 1. Que tingueu molta feina i èxits.

  I del que demanes de la web em permeto un parell de comentaris.

  1-Quan hi entres t’ho fa a pantalla completa la qual cosa pot ser molesta sobretot si en vols sortir. Potser estaria bé un botó per anar a la pàgina d’entrada (un "home" d’aquells)

  2-Estaria bé que les fotos es poguessin ampliar per a poder veure millor l’obra.

  Per la resta molt bé. no conec gaires web d’estudis d’arquitectura però aquesta m’ha agradat molt. Normalment no s’hi posa la filosofia de l’empresa a no ser en forma de frases ampuloses i benintencionades, aqui sembla de veritat i tot.

  I en català i anglès! Sí senyor. Si això ja no és normal veure-ho al Principat al País Valencià ja deu ser una temeritat.N’has tingut problemes per això?

  Salut

  Jaume

 2. No he tingut temps d’entrar al teu web (ja saps que tinc el tema familiar un poquet embolicat). Et promet que ho faré i ja et diré alguna coseta. Però ja et dic de bestreta que no hi entenc gaire.
  Repetisc: PER MOLTS ANYS!!!
  Àngel
 3. Ja saps que pots treure la valla d’obra, però l’edifici no s’acaba mai, quan el lliures comença a desconstruir-se i a construïr-se constantment, potser arribará a ser emblemàtic o una pura ruina.
  Fa deu anys en vas començar un i tots just has tret el cartell de "en construcció", no m’enganyis, no l’has acabat i no l’acabaras mai, no et veig un paio tan satisfet de tu mateix que renunciis a seguir construint sempre, de cara a  fora i per dins.
  Deu anys no son res, o son molts si es mira enrera, t’ho tornaré a dir quan en facis vint-i-cinc, felicitats.

 4. Josep, no hi entenc un borrall de pàgines web, però recordo que quan vam fer la del nostre despatx (sóm advocats i assessors fiscals) ens van dir que el que cridava l’atenció són les fotos de persones. En el nostre web es veu una foto d’una noia de mirada clara i intel.ligent, i una altra d’un grup de persones joves amb pinta d’advocats que semblen discutir algun assumpte professional. Val a dir que les fotos no corresponen als nostres professionals, i molt menys als socis (no tinc gaire clar que una foto meva fes gaire bé al marketing del despatx). Però es veu que està estudiat que criden l’atenció els rostres humans (apart del pit i cuixa, que no semblava del tot adient, per molt que incrementés les visites a la nostra web).

  Jo tinc la sort que a un dels meus socis li agraden aquestes coses i jo no me’n vaig haver de preocupar.

  Bé, felicitats pels deu anys!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.