Notices from nowhere

Democracy now finds there can be ample for all, but only if the souvereing fences are completely removed.

ENHORABONA REI EN JAUME.

282. E quan uench altre dia a hora de uespres enuiam a dir al Rey e a Raiç Abulhamalet, per tal que sabessen los christians que nostra era Ualencia, e que negun mal nols faessen, que metessen nostra senyera en la torre que ara es del Temple. E els dixeren quels playa. E nos fom entre la   -320-   rambla el reyal915, e la torra, e quan uim nostra senyera sus en la torre descaualgam del caual, e endreçam nos ues hoirent, e ploram de nostres vyls, e besam la terra per la gran merce que Deus nos hauia feyta.

Dedicat a la gran, sensible i tendra Sílvia Martínez. d’Amer.
He penjat un vídeo amb el toc de campanes manual des del Miquelet; que el gremi de campaners de València, ha reintroduït amb el volteig i tocs tradicionals, tot desconnectant el fluid elèctric, a més de recuperar els diferents drings. Bo i mercés al gran Francesc Llop i Bayo, fill del campaner de la Seu de tota la (meua) vida. Qui ha reorganitzat el tema i l’afecció nova, a nivell europeu, des d’ací estant, en tot allò relacionat amb la recuperació dels tocs eclessials.  

En contra del que diu Vicent Partal he de dir que El Penó de la Conquesta fou hissat a dalt de la torre d’Alí Bufat de la porta de Bab al-Sakhar. Situada als environs de la actual plaça del Temple, front el riu (la rambla) i a l’altra banda el (Palau) reyal. La torre fou enderrocada l’any 1865 i el Palau Reial (prop dels actuals Vivers i c/ General Elio) queia a l’altra banda del riu, també enderrocat pels propis valencians davant la invasió imminent del Francès per tal dificultar el seu setge i enrocament des del Palau.

Aquest text del Llibre dels Feyts ha d’ésser una reelaboració doncs ni el Temple (dels templers) ni el Palau Reial podien estar fets, crec.

Òbviament el Penó no fou aixecat des de les torres de Quart (de Poblet) que és a ponent de la ciutat i està allunyada del riu o rambla a bastant distància. En morir el rei fou dipositat a l’abadia de Sant Vicent de la Roqueta (creada i depenent de Poblet). Quinze anys després eren traslladades les seues despulles, definitivament, al Monestir de POBLET. 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

  1. L

    es campanes, amb nom propi i històries mil·lenàries han omplert l’espai dels pobles nostres. Recuperar-les és de llei. Recordes el conte que vaig penjar per als bessons "la campana de la Vall" que succeïa poc més o menys a La Vall Fosca?. A mi no m’han despertat… perquè no n’és l’hora, però m’han deixondit. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.