Notices from nowhere

Democracy now finds there can be ample for all, but only if the souvereing fences are completely removed.

EL PREU EDUCACIONAL I SOCIAL DE LA DEPENDÈNCIA

Vos dese dos vídeos il·lustratius, l’un d’una nova escola a Cròacia. Estat nou escindit de Iugoslàvia fa molts pocs anys després de la primera guerra dels Balcans i el compararem amb un altre recent sobre la situació d’una escola a Sueca, Carrasquer.

OŠ_VeliVrh_Pulafrom Igor Savatovi? on Vimeo.

I ara, en el “Vull llegir més…”  el de l’escola suecana, digueu-me que vos sembla per favor…

Sent vertadera ràbia. Em recorda la meua escola ‘nacional’ de Sant Nicolau a la ciutat de València, que descobriria després reflectida fil per randa en la cançó de l’Ovidi Montllor “L’escola”. El País Valencià per dir-ho curt, és més o menys semblant “país” que Croàcia, i amb més poder econòmic i no diguem el conjunt de la nostra nació, tanmateix tenim uns serveis molt per dessota del que correspon. Però…¿quina n’és la causa?  
.
 


  1. Sueca és més poblada que Pola, ciutat on s’assenta aquesta magnífica escola de primària croata. Pula pertany a una regió dita Ístria que és menor que la Ribera Baixa, d’on és cap de comarca Sueca. Crec que ens ho hauríemde fer mirar això. Sols per comparar i veure on som i on es pot arribar a esdevindre sense massa esforços.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.