Notices from nowhere

Democracy now finds there can be ample for all, but only if the souvereing fences are completely removed.

CHAPEAU, ENRIC

L’article de n’Enric Morera i Català.

Dues addendes:

1. Si nosaltres no fem la nostra política, ELLOS faran la seua en contra nostra.

2. Si nosaltres no fem la nostra economia, ELLOS, faran la seua en contra de la nostra.

LA UNITAT DE MERCAT: EL MÓN.

Ací baix, l’article sucós, afegiu-ne, de comentaris:

Un dia abans del cap d’any de 2005, el govern valencià presidit per Francisco Camps va atorgar les freqüències de la Televisió Digital Terrestre (TDT) als sectors de la dreta mediàtica espanyola més carca. Ara vol culminar l’operació de control mediàtic i tancar la recepció via TDT de les emissions de TV3 i Canal 33. Està clar que el PP no és amic de la pluralitat televisiva i informativa. El PP té una clar disseny per a acaparar mas media addictes al règim que ja va començar Zaplana amb el grup Tabarca. I ho estan aconseguint. Ho poden aconseguir.

Sorprén que en el món de la globalitat, la televisió sense fronteres, satèl·lits, i el youTube siga tan difícil obtenir la recepció dels canals de TV3 al País Valencià. No és cosa només del PP, el PSOE també té la seua responsabilitat. Ja l’any 90, el ministre socialista Barrionuevo -sí, aquell que després seria condemnat pels GAL- va intentar clausurar els repetidors instal.lats per ACPV per subscripció popular. Jo vaig dur una proposta de resolució al Parlament Europeu en el moment que s’estava aprovant la directiva sobre televisió sense fronteres. Tot això ho conte a un llibre que prompte voreu per les llibreries i que edita Bromera. Vaja que els preocupa, a tots dos, PSOE i PP, que es puga articular un espai de cooperació, intercanvi i comunicació entre els que habitem este espai de l’arc mediterrani europeu. Bé tornem a la qüestió. El PP vol tancar la recepció de TV3 al PV i per això ha enviat un requeriment a ACPV, titular dels 3 repetidors. No suporten ni TV3, ni la nostra llengua, ni el BLOC -per això no baixen del burro amb la barrera- i volen acabar amb tot. Ara bé, segons ha afirmat Eliseu Climent en roda de premsa, hi ha un pacte verbal, -no escrit- entre el Ministeri d’Indústria competent en la matèria -aleshores dirigit per Montilla- i ACPV per a afavorir la instal.lació de la Sexta sobre el senyal de TV3 al País Valencià -s’havia de televisar el mundial de futbol- i a canvi que TV3 emetera en les freqüències de TDT del Ministeri. Vaja que el Montilla està darrere d’una operació que priva el valencians de rebre TV3 en analògic -per cert, algú ens ha consultat a tots els que vam pagar bons?- i ara, si analitzem els fets, es renta les mans en aquell pacte verbal. Vaja que Montilla ens ha situat la Sexta i ens ha furtat la TV3. FETS i NO PARAULES. I ara tots a la desesperada, a protestar. Algú ha pecat d’ingenu i altres han prioritzar la instal·lació de la cadena guai del PSOE. I una vegada més passant per damunt dels interessos dels televidents valencians. Ací sabem qui és el PP, però amb el talante dels del PSOE no hi ha prou. Que actue qui té el poder a Catalunya i al Govern Central. Els qui tenen la clau del govern d’allà dalt i només fan que crits abrandats però estèrils i els que ja els va bé visualitzar com a únics responsables als del PP. Un PP que ací al nostre País pot mantenir la majoria absoluta per la mínima, per pocs centenars de vots. Mireu què va passar a Galícia.

Ací hi ha una doble responsabilitat. Els únics que no en tenim cap som els que vam pagar i ens hem trobat amb este pastís. Ara és encara més evident la necessitat de canvi al nostre País, també per aconseguir un marc de comunicació per a la nostra llengua. Un marc comunicatiu basat en acords de govern estables, impulsats per la Generalitat Valenciana, no la de Camps, evidentment. Canviarem i millorarem Canal 9, Ràdio 9 i Punt 2, i emmarcarem per al futur i sense possibilitat d’alteracions, les recíproques recepcions de TV3-Canal 33 i el 3/24 ací, al nostre País, a tot el País -ara no arriba a moltes zones- i de Canal 9 i Punt2 allà. Com és possible que les nostres televisions no es sintonitzen al Principat?. Algú creu que els valencians hem de ser inferiors en matèria d’intercanvis televisius. Algú em pot dir que la qualitat de Canal 9 és pèssima, sí i què? No arriba a Catalunya Antena 3, la 5, la 6…i els salsa rosa i el tomate i tota la porqueria que vulgau?…Ja n’hi ha prou! Els valencians no som un poble de segona, ni subordinat ni depenent de ningú. També volem que les nostres televisions arriben des de Maó fins a Perpinyà, ni que siga per incrementar els preu de la publicitat de la RTVV. Des del BLOC treballarem per fer-ho realitat. Per canviar, també en matèria televisiva, el BLOC compta.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

  1. És una llàstima que el País Valencià s’hagi de perdre TV3, com ho és que els catalans ens hàgim de perdre Canal 9, per bé que el canal valencià té la reputació per terra i TV3, d’uns anys ençà, s’hi està posant al nivell (els càrrecs del PSC-PSOE de Catalunya hi tenen molt a veure).

    A tot arreu emeten merda, llevat de les honroses excepcions de programes dignes, documentals i treballs periodístics diversos… Però ja que només hi ha merda a les pantalles, almenys que ens la serveixin en la nostra llengua.

    De tota manera -i se’m dispensi la petulància- a mi no m’acaba d’afectar del tot. Des de l’octubre de 1991 que no hi ha televisió a casa meva. Això sí, els meus fills, després d’insistir a comprar-ne una i de veure que era picar en ferro fred, continuen baixant a mirar els dibuixos animats, el futbol i Ventdelplà a ca la seva àvia, que està al pis de sota. Si no, és evident que no aguantaríem i seríem uns alienats. El dia a dia tirem molt de ràdio, i darrerament, d’Internet.

    M’he perdut totes les sèries dels darrers 15 anys a TV3, m’he perdut els Telenotícies de quan els informatius de TV3 tractaven l’actualitat mundial des d’una òptica catalana de país -i no com ara, que semblem la tele de comarques o de la comunitat autònoma ESPANYOLA de catalunya…-. M’he perdut reportatges brillants, la Cosa Nostra d’en Buenafuente i ara el Polònia, i uns quants debats vivíssims… però també m’he estalviat tot l’allau de frivolitat, de ruqueria, de pinso catòdic i tota l’exaltació de la imbecilitat que es desprèn dels Grans hermanos, el Tomate, el corasón i la mare que ho va parir!

    Ja sé que no és cap remei, però regaleu la vostra tele i aneu a mirar el futbol al bar amb els amics. Es guanya molt més en qualitat de vida.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.