Notices from nowhere

Democracy now finds there can be ample for all, but only if the souvereing fences are completely removed.

CANVI DE NOM DEL BLOC PERSONAL.

He canviat el nom del bloc. Posar tot el nom i cognoms naixia per mostrar un parell de detalls. Un: que no es té por. Qui ha viscut o viu a València des de la ‘Batalla de València’ sabrà i entendrà perfectament de què estem parlant. No sols estem parlant de dany físic, a la família, amics i la pròpia hisenda. Seria un poc el plantar cara i de no amagar-se en un anonimat que, al capdavall, acabava arraconant-te igualment. Le Corbusier deia que “la primera prova d’existència era ocupar un espai” i així ho vaig creure.

En segon lloc: n’era un ‘marcar’ territori. Que enraonar amb descarament com ho he fet i continue fent-ho, no sols podia provenir des de personal ubicat als llocs habituals de l’àmbit reclosit del hinterland barceloní. Bo i trencant la barrera mental. 

Fins ací la confessió personal, doncs moltes vegades, m’han atribuït certa egolatria i egocentrisme que, no negaré però, tenia una funció subsidiària a partir dels dos primers ítems. L’en coadjuvaven.

Com la majoria de gents d’aquest país ocupada en l’esdevenidor de la societat hem cregut  que cascú érem  l’ultim mohicà. Fa trenta-i-cinc anys arrere, i des de la ciutat de València, així ho semblava.
Afortunadament em vaig equivocar i la tendència de millora ha anat en creixent. Seria la posada en pràctica d’aquell bell i vell cant del Lluís Miquel Campos que deia “……estic sol amic…crida els meus companys…” 

El nou títol i que en realitat era l’original però en català “Notícies d’enlloc”. Era un homenatge al dissenyador anglès William Morris escrigué NEWS FROM NOWHERE (notícies d’enlloc) modestament l’he rebaixat de nivell en deixar-lo en uns simples ‘avisos o advertències’ però en anglès. 
Hi afegiré uns senzills versos d’En W. Morris que, aleshores, me n’eren incomprensibles i que avui prenen cos.

….Pardon me..so
who strives to build
a shadowy isle of bliss
Midmost the beatind
of the steely sea.

PS: em sorprèn que la Viquipèdia obvie un fet transcendent en la seua vida: era el gendre de Karl Marx i amic personal. Fou un home que visqué tota la seua vida endins l’època victoriana. Vos dese en el “vull llegir més ..” dos vídeos resum de la seua vida i obra.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.