Notices from nowhere

Democracy now finds there can be ample for all, but only if the souvereing fences are completely removed.

UNIFAMILIAR ENFRONT DE LA SERRA CALDERONA

Algunes instantànies del procés constructiu ja vos les vaig anar desant ací i aquí i moltes més hem anat recollint de tot el procés de construcció. Quan arribes a la fi de la mateixa, un hom, es demana què volia ser a l’inici. Què no hi és i què ha romangut. On s’havem equivocat i què hem trobat inexperadament i és producte de l’atzar.

En aquest vídeo que us presentem apareix el procés d’deació i d’assamblatge de les funcions/espai i la barreja del treball/espai i l’esplai-obert. Gent que hi viu i treballa i de gent que hi va, sols, a treballar i a fruir-hi de l’entorn natural amb els companys, de manera contemporània. A i en casa. Gent jove i molt preparada, amb criteris propis i actuals.

Zones públiques i zones privades que sols poden ser franqueades a voluntat dels propietaris, tot i que l’entorn visual en propicia la trobada espontània.

No és un edifici intel·ligent, tot i que és un pèl llestet. A l’espera resten les plaques fotovoltàïques, i amaga la recollida d’aigues, la depuradora per a la piscina que les acull sota el jardí en el cicle de l’aigua permanentment.

El joc dels buits i massissos: és oberta al nord, per les vistes; i a l’est (pels bons vents) i s’amaga del migjorn per la radiació solar i del vent aponentat. No és un joc atzarós amb els massissos, ans el contrari, estudiat en funció de la penetració solar. No s’aprecia molt bé, però gairebé la terrassa volada del terra de la planta primera ve a ser la quasibé la meitat que l’ample de la casa; ço és, molt de voladís per a produir ombres per a conformar-hi un estar obert; tot i que, a l’exterior, encara ens cal plantar-hi carrasques, salzes, oliveres, etc.

Subliminarment s’amaguen sengles homenatges llombards: al racionalista Giuseppe Terragni en la seua obra per l’escola bressol dedicada al futurista llombard, Antonio Sant’Elia.   

Hem introduït, d’acompanyament, la música de Saint Germain, Pont des Arts.

El vostre parer i crítiques (destroit o no) ens són força importants per a millorar: si us plau…. promet de respondre i generar l’intercanvi que per manca de temps en d’altres ocasions no s’ha esdevingut. Gràcies. 

PS: d’entrada es detecta una pèrdua de qualitat visual en alleugerir-lo per a pujar-lo descarregat al You Tube, una mena d’esvaniment dels contorns, que a l’hora de confeccionar-lo, és ben definit i nítid, i que no sé si al vostre ordinador és més evident. O no ? 

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

  1. no sé si la teua intenció era fer un vídeo explicatiu d’allò que aporta aquest disseny o fer un documental per al “Nathional”. Li sobra molt de temps, més de la meitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.