FORMIGÓ GLAÇAT

LitraCon (tm) és el nom comercial d’aquest  nou material que ha estat inventat per l’arquitecte hongarés Àron Losonczi.

 L'inventor n'Àron Losonczi

Es tracta d’una nova composició que conserva la resistència del formigó normal de pòrtland, però barrejant en la seua mescla amb fibres òptiques embegudes mitjançant les quals travessa la llum, bo i permetent intuir les formes i figures a l’altra cara del mur.

El material es comercialitza en format de blocs o maons que poden usar-se en la composició de murs, envans i/o pilars per a  fer arquitectura d’interior.

 

De moment sols s’ha utilitzat experimentalment per a realitzar un petit monument commemoratiu, de 4 metres d’alçària, que rememora l’accés d’Hongria a la UE. Els seus inventors volen usar-lo per a la construcció d’una unifamiliar experimental a Alemanya, incardinant-hi els envans de LitraCon en les estances més sovintejades de l’habitatge.

Malgrat tot està començant a pensar-se sobre què té més utilitats, i per tant, caldrà esperar uns anys per a anar descobrint-li els usos més adients a aquest nou material, que segurament ens donarà moltes sorpereses fruit de la imaginació dels interioristes o potser, en ús exterior per a obres de major escala en un futur no masa llunyà.

 Pitgeu sobre aquestes imates per a veure-hi augmentada la grandària.

 

Quant a josepblesa

Interdit destorbar el conductor.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

8 respostes a FORMIGÓ GLAÇAT

 1. Victòria diu:

  quin plaer. L’ombra dels arbres, que no són els arbres , però que ens parla d’ells dins de la casa. Magnífic. Un bes petit i lluminós, que no som jo però parla de mi.

 2. valldalbaidi diu:

  I este com s’anomena?

 3. smartinez diu:

  Provoca un barreig entre ombra i transparència.
  Molt bonic.

 4. x diu:

  He d’envestir una reforma, la tardor, i vull que m’assessoris amb el material. No tenc vocació de conillet d’índies, però si està experimentat i funciona, idò ja està. Té molt bona pinta, i és d’una modernor estimulant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*