Notices from nowhere

Democracy now finds there can be ample for all, but only if the souvereing fences are completely removed.

PONÈNCIA A CREACTIVA 08. DISSENY D’INTERIORS.

Com vaig avançar-vos, en un apunt anterior, que havia estat invitat a presentar una ponència en el marc de les Jornades de Creactiva 08 que es celebren a L’Escola d’Art i Superior de Disseny, de Castelló de la Plana. Avui l’hem presentada. M’hi he ajudat d’un guió conduït per un Power point fet a l’efecte, molt maquetat per Lola, que cada dia més, demostra que és una artistassa. Anit el vaig pujar al SliderShare.

El Power Point que hem fet servir era dinàmic. Avui ja convertit en Slidershow, observe que tots els efectes i moviments dels elements d’explicació, queden anul·lats amb canvi de format. Amb la qual cosa deixa de tindre molt de sentit algunes explicacions verbals que, en directe, reforçaven el concepte de l’explicació. Hi hauran assistit més d’una cinquantena de persones. Extrem aquest que m’ha sorprès. He recordat, de sobte, que som a Castelló i ací tot el relacionat amb el disseny, indústria, grafisme, etc, adquireix un envernissat de credibilitat. 

Hem volgut fer una explicació interactiva, interrogant durant el decurs, jo mateix l’auditori així com algunes qüestions que m’han plantejat a boca de canó. El més important és que fan un model d’educació implementant-ne la creativitat. Les coses, els actes, etc. no són sols com ens els presenten.  Hi pensen paral·lelament. Que no és poc per als temps que corren.

Cal dir que la ponència ha intentat fer baixar a terra l’alumnat. És una punxeta clavada en la meua educació universitària. He volgut treure eixa baldufa misteriosa que embolcalla als que dibuixen, dissenyen, etc. he parlat de l’esforç, de la passió, i dels enfrontments entre els diversoss agents participants en un projecte. Bàsicament com, crec, que cal sinergiar les diverses persones implicades, traient un rendiment global millor que la suma de cadascuna d’elles.

Si pitgeu al “vull llegir la resta ….” hi ha el Power Point de la ponència….m’agradaria saber quins defectes trobeu i com podem millorar-ho. Gràcies de  bestreta. 

 

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

  1. La primera idea que m’agrada és la del talent col·lectiu com una entitat i conseqüentment la de sinèrgia. El decàleg imprescindible. En destacaria que una idea no és una il·luminació sinó que s’adquireix en relació a altres idees i els seus aspectes conscients i inconcients, també el clima de l’equip i premiar el talent. El concepte de mística col·lectiva m’agradaria poder-lo completar amb tu, tot parlant-ne. L’aspecte pràctic de plantejar els problemes amb astúcia,  i la imatge i la idea de les boles, flexibles i amb una rel, que es toquen… Dels altres aspectes professionals no en puc dir res. Sembla hi ha una bona presentació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.