Notices from nowhere

Democracy now finds there can be ample for all, but only if the souvereing fences are completely removed.

FALLA C. DE LA CORONA / PL. DE MOSSÈN SORELL.

Aquesta falla té l’al·licient afegit de què l’artista sí que ho és. No sols un artesà faller. Generalment aportada la idea per l’institució pública i museu de La Beneficència depenent de la Diputació. Ja l’any passat feren una aportació valuosa en quant a la creació del volum a base de varetes de fusta, adobada amb una interessant performància lumínica, ideada pel cineasta L. Gª Berlanga i Martí.

Enguany es tracta d’un rectangle vermell. Rotund. Conceptual.
Amb sols tres mots situats a la part inferior.

CONCEPTE – PERCEPTE – AFECTE
.

El segon no existeix al diccionari. Pot estar relacionat amb la percepció, òbviament. Nou terme-mot català a codificar. Uns pasquins blancs apegats sobre el pas de zebra que fan de rètols explicatius. Una idea molt senzilla però potent.

EXPLICACIÓ DE LA FALLA

Podria ser una escultura admirada a qualssevol museu d’art modena. Ací, despús-demà, serà cremat.

La falla infantil també té el seu què.

Vos ho mostre si passeu al “Vull llegir la resta

Uns xiquets en postures quotidianes. Mostren tendresa. Algunes de les figures estan extraditades defora de la falla. Fet inusual. Els ninots estan pintats com si estigueren pixalats. A dalt un núvol penjat per fils. Té uns tocs, al meu entendre, del millor BAUHAUS  Josef Albers, Moholy-Nagi i la macla del núvol, que és mòbil, en ésser penjat de fils de pescar d’en Naum Gabo, del més reexit constructivisme.

 

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

  1. Josep: com que vaig molt botida amb el Viacrucis, et vull desitjar ara, per si me’n descuidava quan toqui, un feliç dia del teu sant i que t’ho passis molt bé a les falles. Meam quan m’hi dus. Em posaré taps a les orelles perquè els trons m’esveren.
    Petonets.
    x

  2. Josep gràcies per aquest post i aquestes imatges. Les falles són imaginatives, boniques, senzilles, de la gent. La dels xiquets és d’una bellesa i estètica increïble.

    Com na Xesca, jo també et felicite amb antelació. 
    He obert la finestra de casa i m’ha entrat un aire fresc desde les terres del sud.
  3. L’estranyesa de la bellesa horitzontal obre dreceres a la costum habitual. Realisme digital empeltat de poesia,  els infants de la falla dels petits. Ells i altres espècimens, com jo mateixa,  gaudim de guaitar els núvols. Bon dia de sant Josep i bones falles , devora els teus ( somnis i persones estimades).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.