Un altre país

el bloc abans conegut com 'El meu país d'Itàlia'

Publicat el 6 d'agost de 2009

21 elefants

El pont de Brooklyn va ser inaugurat el 24 de maig de 1883. La construcció del pont havia despertat moltíssima expectació entre els ciutadans de Nova York i de Brooklyn, era pioner en molts aspectes, mai abans s’havia utilitzat acer per fer un pont i, sobretot, mai ningú no havia construït un pont penjat tan gran.
El dia de la inauguració 1800 vehicles i més de 150000 persones el van travessar, però la gent no se’n fiava massa. Molts ponts havien caigut i aquell semblava especialment fràgil i perillós.
El genial Phineas Taylor Barnum, inventor de l’Espectacle més gran de la terra va decidir “en interès de l’estimat públic“, que el seu circ desfilara travessant el pont.
El 17 de  maig de 1884 tots els artistes del circ i les bèsties, camells, dromedaris i 21 elefants entre els quals es trobava el famosíssim Jumbo, comprat per Barnum al zoo de Londres un parell d’anys abans, van travessar el pont, desfilant triomfalment entre els aplaudiments entusiasmats del públic. D’aquesta manera va demostrar que era segur i va  acabar amb les veus sobre la mancança d’estabilitat del Pont de Brooklyn.
LLegint coses sobre el pont he trobat aquesta història i m’ha encantat la imatge del circ de Barnum travessant el pont en aquells anys quan a Nova York, tot el que es feia era ‘el més gran del món’, l’elefant més gran del món amb l’espectacle més gran de la terra desfilant pel pont més gran del món. M’hauria agradat molt veure-ho, sí senyor.



  1. Bé, ara ja saps que el pont és segur i que el pots travessar ben tranquil·la a peu (un d’aquells rituals que cal fer un cop a la vida i, encara millor, cada vegada que viatgis a NY).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de llocs per marieta | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent