Un altre país

el bloc abans conegut com 'El meu país d'Itàlia'

última hora vaticana

En aquest moment la primera notícia de les edicions online dels dos principals diaris italians, Repubblica i el Corriere és: “El Vaticà ataca a Espanya, adoctrinament laic i estatolatria  (statolatria)“.
Com que he vist que els diaris d’allà no diuen res i sé l’interés que teniu per l’última hora vaticana en faig un resumet:
A Espanya està avançant  l’adoctrinament laic i la ingerència de l’estat en la vida personal de cadascú. Al Vaticà estan molt preocupats per les ‘anomenades’ lleis ètiques  i, sobretot, per la introducció de l’assignatura d’Educación para la ciudadanía, però no cal que patim, perquè el mossèn en qüestió (Mossèn Amato) diu  que a Roma estan molt ben informats  d’aquest greu problema i, a més, poden comptar amb una església espanyola que ha donat una resposta forta, clara i ferma en base al principi catòlic de la defensa de la llibertat.
Sort que l’església espanyola està reaccionant molt bé, amb gran dignitat i fermesa, a la intrusió absolutament il·legítima de l’estat en el tema de l’educació dels joves.

Com pot haver arribat aquesta notícia al capdamunt dels diaris italians amb tot el que està passant ací no m’ho pregunteu, jo em limite a traduir i a riure.
 
Au, que no siga res.



  1. benvinguda sigui la brega. El cas és que nosaltres tant ens podem refiar d’un com de l’altre. Un és lleu i l’altre és freixura.
    Jo no sé què pagaria per haver tingut uns pares calvinistes. No els vaig veure resar mai jo als meus pares; i deien penjaments de monges i de capellans, com tothom: com els que anaven a missa vull dir. Els clergues és varen lluir durant la Dictadura; per cada un que en trobaves de condret n’hi havia deu d’esguerrats.
    No hi ha dret que els capellans ens allunyassin fins a tal punt de Déu que ara ja no és factible que ens hi poguem acostar a cercar-hi consol. Jo em mor de ganes d’anar-me’n amb una secta, i no la trob.

  2. Precisament que parlin ells d’ingerències quan en són especialistes! I em refereixo a la majoria de l’església católica. Però prefereixo no saber-ne més, perquè últimament Itàlia em treu de polleguera i la pobreta també té coses bones, a més ja tenim prou feina amb els bisbes de casa.

    I a tu Maria, bones festes! Encara que compto que aquests dies continuaràs explicant coses. De fet, a Roma he estat un parell de vegades i a Castelló mai.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de coses que passen per marieta | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent