Notices from nowhere

Democracy now finds there can be ample for all, but only if the souvereing fences are completely removed.

AL CONTINENT VOTARÉ A….(2)

Vinga, i com a gentilesa per la vostra acollida, continuaré analitzant el panorama dels partidets que tenim:

01. PPCV.
02. PSPV
03. EU-IU
04. Iniciativa pel PV.
05. República Valenciana.
06. Opció Valenciana.
07. CiU.
08. Esquerra Republicana del PV i Catalunya.
09. Coalició Valenciana.
10. Ciudadanos. 

Començarem per

10. Ciudadanos.
Estan fent campanya a sota de casa. Bàsicament quan hi ha mascletà, al migdia. Aquest partit nostrat condensa tot el blasquisme i lerrouxisme que hom pot trobar al nostre país. Concentra eixe mínim comú denominador que genera identitat -entre els nostres conveïns- a partir del Boletín Oficial (o orteguià) del estado. És l’expressió primerenca, i nostrada, del que vol ser el partidet de na Rosa Díez. Partit de funcionaris i professionals liberals que tenen com a activitat lúdica llegir ab una mà aquell serial. Eixia ben mudat dissabte a la vesprada del portal de casa i un sr. ben vestit em donava un pamflet del dit partidet. I afegia agradosament: “somos un nuevo partido” …i jo li vaig interrogar immediatament: Què hi ha del Tren d’Alta Velocitat cap a Brussel·les i París? …i de la millora del rodalia cap a Rafelbunyol?….ell em respongue tremolós i en valencià……”hem de millorar-los“. Això és el que diuen tots els partits. Un nou partit per a unes idees de més 300 anys. Li vaig replicar sense parar. Sort que els progres del franquisme ens donaven Unamuno i La Regenta com a gran panacea, mentrimentres, d’altres  ja llegíem Pedrolo i Fuster, com a antiviral. No em va agradar allò de donar-se la llengua amb el seu espòs la sra. Climent d’Alacant en les anteriors eleccions. Dime de qué presumes y te diré de qué careces.

03. EU-IU

És difícil entendre des del meu parer a este partidet. Al PCPV que ha subministrat tota la ideologia esquerrana, de base gramsciana, i que a hores d’ara estiga tan malmés i desorientat. He sentit pena de veure el míting de Polinyà de Xúquer. La capacitat mobilitzadora i de llurs bases durant els ’80 i ’90 ha estat fenomental. Però clar, allò que remenaven era el leninisme i estalinisme de toda la vida. Sense creure en allò pel què deien lluitar, tot era un plantejament del tipus de Frutos i Montero. Amb un estatatisme que ja el voldrien el PSOE i el PPE. Em quede amb les paraules de Glòria Marcos: “L’important és el projecte d’Izquierda Unida
Vaig veure R. S. farà quasibé un any, una nit, pegant una pixarrada al carrer de sabaters poc abans de les eleccions anteriors que feu un riu que arribava al c. de NAVELLLOS, front de les Corts Valencianes i A.S. mirava. 

 05. República Valenciana.

Xicotet però digne hereu d’aquell 1918 dit Estat VALENCIÀ. I dels primers valencianistes, com ara, el Dr. Faustí Barberà, Josep Puig i Torralva, Vicent Tomàs i Martí, etc. correlat del seu homònim del nord valencià, amb gent esplendorosa i lleial com ara l’Enric Borràs.  Ens calen polítics i no -sols- bona gent. 

06. Opció Valenciana.

Xicotet però gran partidet. Partit de classes mitjanes amb emprearis fets des de baix. Una descoberta gran per a mi. Digna correlació de la Convergència més sobiranista. Llàstima que siguen tan pocs i gairebé sols de la Ribera Alta. Saben que estem 300 anys expremuts. Saben també que els catalans són uns valencians descolorits. No ens mancarà mai ni l’allioli ni la maonesa. Té molt de recorregut si juga les cartes com toca, convergint, més endavant, amb el Bloc. 

04. Iniciativa pel PV.

Han confeccionat el millor vídeo de tota la campanya electoral. Sentit d’una banda a l’Enric i de l’altra a Isaura Navarro i Casillas (cosina del gran Íker), veiem que això té torna. La creació d’un espai de centre tindrà uns costos molt grans, tanmateix, és necessari. Els desitge el millor. No cal ser endeví per a creure que entre uns (EU) i d’altres es perd el diputat. M’encantaria equivocar-me. No acabe d’entendre la deriva esquerrana d’un partit de’extracció burgesa i mig-i-alta. Pels que no ho coneixeu: Si veiem el mapa on vota el PP allà és on hi ha més vot del BLOC. 

09. Coalició Valenciana.

Xicotet però gran partit. Liderat per la línia dura provinent d’Unió Valenciana que després de l’escissió entre els “convergents” que van a parar al PPCV i els de la línia foralista de Juan Garcia Sentandreu. És digne d’estudi la base teòria encetada per la direcció fent referència a un austracisme premodern. Deixant de banda la base falangista primigènia de l’organització, quee ra més moderna i social (Ridruejo i fins i tot primoriverista). Molt bona l’agitació i la propaganda. Amb una línia d’activitats que abarca moltes vessant com ara Colectiu Vinatea, GAV, Real Acadèmia de Cultura Valenciana, etc. bon assot de valencians catalanistes.  M’he criat amb ells. Conformen allò que podríem dir la València Profunda. Els tinc en molta estimació tret de que hi ha una sèrie de punts que no els entenc:  notícia d’en Garcia Sentandreu tinc en conèixer un amic de classe d’aparelladors que se’n deia Toni Roca i Junyent. El germà d’ell era una mena de lloctinet d’ell (de Juan Garcia). Això era pels ’80, com podran comprendre amb eixos llinatges se’m feia difícil que, a banda d’haver-nos robat la paella i al cheperudeta, els catalans caldria afegir, que també mos havien robat els llinatges ! extrem que em va sorprendre que no reivindicaren !, doncs….corria per Madrís un tal Miguel que era convergent, a totes llums, el pressumpte malfactor i lladre.

Ahir era dia 3 de març, dia de la Llengua Valenciana, commemoratiu de la mort d’Ausiàs March. Vam fer els actes celebratius a La Beneficència. JGS isqué abans de que acabara l’acte, passà junt a mi i això em va fer molt mala sensació. Tot deixant el notari en Vicent Simó i Santonja a mig discurs. Per a mi, una falta de respecte al President de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana. Coalisió Valenciana ha contactat amb grups de Catalunya, Balears, Aragó….a mi això em fa què pensar. Això és el negatiu dels Països Catalans de Joan Fuster. Qui m’assegura a mi que quan el sr. Lladró i Dolç deixe de subvencionar i finançar el valencianisme no se’ns faça “panca” dita Coalició ?    Serà una estratègia per a que els valencians puguem dominar els comtats catalans?

Ja sabeu la sentència d’en Nieztche: “qui persegueix el drac durant quaranta anys i no el mata, ell mateix esdevé drac….
Ningú, mínimament entenimentat, pot dubtar que els valencians centrals som el centre de l’EURAM. Que els valencians del Principat i els illencs, sense els valencians centrals no seran mai res. Cal dominar Catalunya, puix és la manera d’eixir cap al nord amb els nostes productes, sinó tanquem l’aixeta de que els del nord puguen negociar amb el sud africà. On són les matèries primeres. Coalisió sap que ací tenim la manilla i els trumfos.   

Bo senyores i senyors demà més…..dese els que en queden a sota…per a continuar. 

01. PPCV.
02. PSPV
07. CiU.
08. Esquerra Republicana del PV i Catalunya.

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

  1. … la música del ‘Dit per a dit’ (molta gent li diu dit pellerit, ni saben què diuen) és la del ‘Pito pito colorito’, perquè m’entenguis i la puguis cantar, per tant no has de pautar amb síl·labes, em vaig errar. És:
    dit, per a dit, cama cama, de ropit, cama cama, d’arengada, què en voleu, de la somada…(n’hi ha que diuen de la setmana. Somada no saben què és…) Etc.
    Ah, i guanya la papereta on ha quedat el teu dit quan dius pessiiiic.
    Es poden fer trampes fàcilment. Prova-ho, i veuràs. No tindria gràcia, si no.

  2. No és cap gineceu, el meu hostal.
    Tu vine, i veuràs.
    Ja tenim la porcella.
    Tu vine, maldecap meu. Tenc una feina per a tu, que és anar a cercar busques, branquillons, pinyes, rama… Perquè volem coure la porcella (també les coques i tot el que hi hagi per coure) amb la cuina econòmica. Però és una cuina grossa i menja com una llima nova. Té tres fogons i un forn. Així és que hem de menester qualcú que vagi a cercar pinyes per aquí defora.
    b7

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.