Mails per a Hipàtia

El bloc personal de Vicent Partal

Retrobant Berlín (7)

Publicat el 28 d'agost de 2010 per vicent

Abans la Galeria Nacional de Mies van der Rohe era el final. Si entraves per la banda occidental aquest monument racionalista i bell era la darrera espurna d’occident. Al seu davant ja hi havia la violada Potsdamer i aquella extensió immensa de terra de ningú que tots imaginàvem plena de perill.

Ara he fet el camí al revés. Des dels edificis de la plaça -uff, quin pastís per favor…- he anat passejant a buscar la Galeria, fent una corba on s’alcen nous edificis i des d’on es divisa allà al final la cúpula del Reichstag.

En arribant a la galeria, ja de lluny, he divisat banderes a la porta. Aviat me n’he adonat que eren banderes africanes. La vexil·lologia és un dels meus vicis més antics així que he quedat de pedra quan n’he vist una que no coneixia. Inquiet he descobert una segona i he començat a témer que el món havia canviat en una nit. Quan la tercera tampoc no l’he reconeguda encara m’he posat més nerviós. Sortosament aviat he vist que en realitat era una trampa. Es tractava de les banderes africanes lleugerament modificades, com a part d’una exposició. Cada bandera tenia un petit detall canviat. Per això l’alteració era mínima però torbadora.

La meua menuda afirma que he fet un bot d’alegria i he començat a cridar ‘Art!, és art!’. No en sóc conscient però és possible perquè l’alleujament ha estat gran en veure que no he perdut de vista el món ni les banderes han canviat de la nit al matí…

Publicat dins de Viatges | Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.