?Les Cartoixes Valencianes?

DEMÀ DILluns, DIVUIT DE JUNY, comenÇa en Punt2 la sÈrie ?Les Cartoixes Valencianes?

 

Eme Eme ha produït i realitzat per a RTVV esta sèrie-documental de 13 capítols sobre l’orde cartoixana, que comença a emetre’s el proper dilluns 18 de juny a les 23.00 hores per la cadena autonòmica Punt 2. Una sèrie que desvelarà, entre d’altres coses, l’origen i mode de vida d’aquestos religiosos, amb declaracions dels propis monjos cartoixans de Portaceli (Serra). Aquestos monjos han trencat excepcionalment llur vot de silenci i hi han permés, per primera vegada, que un equip de televisió convisca durant alguns dies amb ells.

La productora viatjà durant l’any passat per tota la geografia espanyola per a donar a fer conèixer de primera mà la situació actual de cadascuna de les cartoixes del país, i ha visitat a més a més, la Gran Cartoixa, que es troba a Grenoble, França. Aquesta és la casa des d’on nasqueren les prop de 300 fundacions que aquesta Orde ha tingut en tot el món.

La sèrie ha estat dirigida i realitzada per Òscar Monton, està presentada per la periodista Valentina Verdugo i ha tingut com a director de fotografía a David Monton. A més la producció ha comptat amb l’assessorament dels historiadors Albert Ferrer, Josep-Marí Gòmez i Juli Badenes.

Les Cartoixes Valencianes, a més a més, inclou una banda sonora original realitzada pel compositor Jesús Àngel Garcia, i  ha comptat també amb la col·laboració del reconegut grup Capella de Ministrers. La sèrie compta també amb la intervenció d’actors del Grup de Teatre Les Valls i amb les infografies realitzades per BoleMedia. Les Cartoixes Valencianes ha sigut post-produïda integrament als estudis que la productora té al municipi de Faura (Camp de Morvedre).

Aquesta sèrie documental ha estat subvencionada per la Generalitat Valenciana.

 

 

 

Quant a josepblesa

Interdit destorbar el conductor.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 respostes a ?Les Cartoixes Valencianes?

 1. Victòria diu:

  L’haurem de veure. Gr

 2. valldalbaidi diu:
  Fa uns quants anys, dos professors (José M. Ferrairó i Jaume Costa) i jo mateix eixíem cada dimecres pel PV (després de les classes)… eixe dia demanàvem eixir prompte. Visitàrem molts i bells indrets dels PV, algun de l’Aragó, Catalunya i Múrcia. I en una d’eixes eixides passàrem per la Cartoixa. Quina preciositat! Quina pau! Quin silenci! Tinguérem una visita acompanyada pel Pare Prior (no en recorde el nom) de més de tres hores. I el temps ens passà volant. Entràrem cap a les 12h30 i eixírem cap a les 16h00 (sense dinar). Però no penseu que ens en recordàrem. En fi, tota una experiència per valorar la riquesa de l’indret i dels homes dedicats en cos i ànima al silenci… sense paraules.
 3. albert ferrer orts diu:

  Tot començà la primavera de 2003, mentre es celebrava el "I Congrés Internacional sobre les cartoixes valencianes" (El Puig). Fou tal l´esforç i l´èxit aconseguit entre els 10, 11, 12 i 13 d´abril d´aquell any que l´aleshores cap de premsa de l´esdeveniment (Benjamín Marín), periodista de RTVV, va proposar-me fa poc més d´any i mig la possibilitat de realitzar una sèrie documental sobre l´Orde al País Valencià.

  Vam `dibuixar´ una mena de primer índex del que seria el programa monogràfic i , acte seguit, li proposí comptar amb l´ajuda de Josep-Marí Gómez (una de les `anima mater´ del congrés esmentat). La productora era Emeeme de Faura, de la qual no tenien cap notícia en eixe moment els futurs assessosrs científics del programa.

  Quan s´hi aprovà no ho podiem creure… 13 capítols i tot (o quasi tot, per a ser exactes, per fer)!!!

  La darrera setmana de juliol la maquinària es posa en marxa… i no ha parat fins aquest passat maig. Tant Josep com un servidor ens sentim satisfets pels resultats aconseguits:

  * Al voltant d´un 80% dels millors especialistes en la matèria han participat en el rodatge.

  * És una sèrie amb visió de conjunt i abraça totes les cartoixes hispanes (catalanes, aragoneses, mallorquines, castellanes i andaluses).

  * Es nodreix dels darrers estudis sobre l´Orde cartoixà, per tant està al dia científicament parlant.

  * Descobreix la vida interior de la Cartoixa, no debades un equip de treball estigué participant de la vida interior de la comunitat de Portaceli durant uns quants dies. Com a tal és un document únic al nostre país i difícilment repetible.

  * Estudia la història, la història de l´art i l´arquitectura, els cronistes, la vida econòmica, espiritual… des d´un pista obert i molt participatiu.

  * Compta amb els testimonis d´aquells que visqueren/viuen la cartoixa com un mitjà de vida. Amb les seues experiències i anècdotes irrepetibles i d´una gran força expressiva.

  La productora, a pesar de l´hora d´emissió el propassat dia 18 (11,30 h.) està satisfeta, puix malgrat no haver tingut cap tipus de publicitat i d´emetre´s mitja hora després ha millorat l´audiència en aqueixa franja horària.

  Ha estat un bon treball i un treball honest a pesar dels entrebancs… 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*