Emigdi Subirats i Sebastià

Lletres ebrenques

12 d'abril de 2012
0 comentaris

La seu d’Òmnium a les Terres de l’Ebre organitza el Cicle País

 

La Seu d’Òmnium Cultural de les Terres de l’Ebre organitza el Cicle País, que consta de cinc conferències que abordaran temes candents de la realitat catalana, com ara el dèficil fiscal, el pacte fiscal, la independència o la realitat sociopolítica del país. El cicle tindrà lloc a la ciutat de Tortosa i s’iniciarà el dia 13 d’abril, a la Fundació Cinca Piqué (c. Teodor Gonzàlez, 43), a les 19.00 h, amb la presentació del llibre Sense Espanya. Balanç econòmic de la independència (Ed. Pòrtic), de Modest Guinjoan i Francesc Xavier Cuadras. L’acte de presentació anirà a càrrec de l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i comptarà amb la presència de Modest Guinjoan, economista i coautor.

La segona activitat del cicle serà la presentació del llibre Per què volem un estat propi? Seixanta intel·lectuals parlen de la independència (Pagès Ed.), amb la presència de Carme Forcadell, periodista i coautora, i de Roger Torres, editor. Serà el 27 d’abril, a les 20.00 h, a la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa (c. de Cervantes, 7).

Els empresaris Maria Casademunt i Andreu Bartolomé presentaran a les Terres de l’Ebre la campanya d’objecció fiscal “Diem prou!”, en el decurs d’una xarrada que tindrà lloc el dia 18 de maig, a les 20.00 h, a la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa (c. de Cervantes, 7).

La degada de la Facultat d’Econonomia i Empresa de la Universitat de Barcelona, Elisenda Paluzié, presentarà la reedició del llibre de Ramon Trias Fargas Narració d’una asfixia premeditada. Finances de la Generalitat de Catalunya (Ed. Afers), el 25 de maig, a les 20.00 h, a la Fundació Cinca Piqué (c. Teodor Gonzàlez, 43 de Tortosa).

Finalment, el cicle es clourà amb la presentació del tercer volum de les memòries del president Jordi Pujol De la bonança a un nou repte (1993-2011) (Ed. Proa). La presentació anirà a càrrec del periodista Josep Bayarri i comptarà amb la presència de l’autor. Serà l’1 de juny de 2012, a les 20.00 h, a la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa (c. de Cervantes, 7).

Amb el Cicle País, la Seu d’Òmnium Cultural de les Terres de l’Ebre vol aportar a la societat ebrenca elements per a la reflexió i el debat sobre qüestions claus que afecten el present i el futur del nostre país.

El cicle compta amb el suport de l’Ajuntament de Tortosa, la Càtedra d’Economia Local i Regional de la URV, la Fundació Cinca Piqué, la PIMEC, CCOO, UGT, USOC i el Grup de Comunicació L’Ebre.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!