Emigdi Subirats i Sebastià

Lletres ebrenques

6 de maig de 2011
8 comentaris

Carta a l’amic Damià Grau, candidat d’ERC-Campredó

Estimat Damià,
Saps de la meua estima per tu des que ens vam conèixer en època adolescent mentre cursàvem el batxillerat a un institut de la veïna ciutat de Tortosa, on tu residies amb els teus pares i germà/ana. En molt poc temps vam entaular una amistat ferma i incombustible, que t’han convertit en el millor amic personal dels que es fan i es desfan. Érem jovenets i teníem anhels comuns que ens marcaven de debò. Vam crèixer al costat de l’independentisme. Ens vam iniciar políticament en grups extraparlamentaris com l’MDT i Catalunya Lliure, en els quals es respirava gran  il·lusió i utopia. Vam aprendre molt amb els i les companyes independentistes d’arreu del país i ens vam anar formant políticament. Tenim uns orígens que cal reivindicar en tot moment: d’allí hem sorgit i amb ideals ferms hem crescut. Després vàrem viure il·lusionats  l’experiència del procés  per fer realitat el municipi de Campredó. Moviments polítics tàctics i poderosos ens ho van impedir, ja que els partits influents mai no van acceptar la voluntat majoritària de la ciutadania campredonenca. Vàrem fundar Soldevila, una plataforma cultural-educativa-esportiva al servei de Campredó i de l’ideari independentista. La nostra vida pública passava per combinar l’assistència als partits del Barça, les manifestacions independentistes de València a Barcelona, els actes culturals, els aplecs arreu dels Països Catalans, la presència motivadora a la Universitat Catalana d’Estiu de Prada de Conflent (Rosselló), on carregàvem piles i il·lusions.
Recordo el meu viatge a Londres de 1990, on havia de passar l’estiu treballant per terra anglosaxona. Tu em vas portar a l’aeroport amb la meua furgoneta. Ens escriguérem i ens contàrem anhels i projectes, ens vàrem enyorar força ja que internet i mòbils encara no apropaven els amics als quals la distància geogràfica separava. 
I vam començar les nostres respectives empreses paral·lelament entre 190-91. Ens explicàvem els projectes amb detall i vivíem intensament les il·lusions pròpies i de l’altre. Al mateix temps, durant anys que ens havien de canviar la vida radicalment, deixàvem de ser adolescents i entràvem a la maduresa,  vam enfocar la vida familiar d’una manera semblant. Sempre amb un contacte estretíssim, sense mai una paraula dalt d’una altra, sempre fidels l’un a l’altre. Vindrien viatges en familia compartits: a Dénia i a Prada, a Croàcia i al Pirineu català, a Bilbo i Iruña, a Londres… i l’Alguer, el país català de Sardenya amb el qual tu i jo hem construït tantes sinergies.
I avui ha començat la campanya per a les eleccions municipals. A Campredó és el primer cop que són veritablement importants, ja que aquest cop la voluntat ciutadana va per damunt de la voluntat de l’alcalde municipal de torn!!! Tu encapçales una llista formada per amics i amigues que volem caminar envers la nostra plenitud com a poble. Jo crec que guanyarem!!! Hem treballat amb empenta, imaginació i cohesió durant molt de temps: els primers anys de  Soldevila a principis dels 90, les nombroses activitats que tiràrem endavant quan jo representava ERC al Consell Assessor a principis de segle XXI, la frenètica activitat del nostre grup a partir de 2007 que porta regust templer i firal, educatiu i lúdic, cívic i polític, campredonenc i català. I una precampanya electoral impressionant, estèticament impecable, on hem llençat tots els nostres missatges amb el màxim respecte per tothom. Tot un bagatge que ens ha fet crèixer personalment i, sobretot, ens ha fet feliços.
Guanyar els comicis electorals són importants per poder fer un servei ciutadà amb condicions, però tambe per madurar com a persones. El fet de ser el nostre candidat serà una experiència per tu realment inoblidable.
Hem compartit i compartirem tantes coses: il·lusions de joventut, anhel independentista, barcelonisme, formació d’una família, naixement dels xiquets, construcció de les nostres cases, viatges emotius, organització d’actes de tota mena, xerrades confidencials, el període d’oposicions d’Olga, Araceli i meu… I torno a les xerrades dels millors amics. Cada divendres ens expliquem la vida al nostre bar de capçalera i enraonem sobre això i allò, sense secrets, amb la màxima confiança, la qual cosa és impagable. Un dels meus plaers quan acabo la meua jornada laboral sitgetana, després del llarg viatge que em porta i torna de la bella Blanca Subur, és passar per la teua botiga/fàbrica i intercanviar opinions i sentiments, consells i preguntes, comentaris i crítiques. I sé que a tu t’agrada almenys tant com a mi!!!
He d’acabar desitjant-te que guanyis les eleccions, que siguis un magnífic alcalde que emani estima per Campredó i faci regnar la catalanitat en tot moment. Però sobretot et desitjo el millor en la vida, que és el realment important: amb companyia de la teua dona i els xiquets, meua i d’Araceli, de tots els companys i les companyes; que s’acabi d’una vegada la greu conjuntura econòmica actual que tant afecta els i les emprenedors/es com tu (quin goig em fa, t’ho he dit algun cop, quan passo per la carretera i veig la teua nau… un altre motiu de sentir-me orgullós de tu). I és que independentment del que passi la nit del 22 de maig, tenim ja un triomf: el bé que ens ho estem passant projectant el nostre model d’un poble estimat. A més, tu seràs sempre l’amic, amb la connotació que suposa posar-hi l’article determinat.
Una abraçada,
Emigdi

  1. No podieu buscar un candidat mes dolent. un tarambana de estos dirigiendo nuestro pueblo uno que no sirve para nada y que es muy antipático y chulopiscinas. Nomes els socialistes podem guañar al poble porque los otros soys muy malos y no confiais en Tortosa y no entiendo porqué vais a elecciones y menos con un candidato tan malo y que tiene tanta mala fama en el pueblo.

  2. No heu triat un bon candidat. Tu series millor i altres igual. Guanyareu perquè els altres porten brossa sobretot los de CiU, però no fareu res de bo com tots. Jo votaré la PxC perquè són racistes com jo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!