Emigdi Subirats i Sebastià

Lletres ebrenques

1 d'agost de 2008
14 comentaris

A l’agost, vacances de bloc!

Durant els darrers mesos he portat una intensa activitat blocaire, amb gairebé una mitjana de dos posts diaris. Ja he escrit en altres ocasions que per a mi el bloc  no és una cosa més, sinó el meu compromís permanent amb el lector, cosa que requereix molta dedicació i moltes ganes.  Em serveix per parlar de tot allò que m’interessa, la qual cosa em permet donar una idea global de la meua persona: la família (els quefers dels meus xiquets), Campredó (activitats culturals i reivindicatives que organitzem al meu poble), el patrimoni medieval campredonenc (unes torres estimades), la llengua catalana (aquesta maltractada i incompresa parla), els Països Catalans (la meua terra), les polèmiques polítiques entre els partits de l’esquerra nacional (la meua creu), el Barça (el meu club de sempre), la literatura ebrenca i catalana (la meua veritable passió), els meus llibres (el meu goig), les meues activitats culturals (la meua motivació), etc.
Aquest agost faré una necessària aturada blocaire, ja que vull dedicar molt temps als  meus xiquets, Rosa i Guillem. Enguany no estic de vacances precisament, ja que he d’enllestir alguns projectes importants. Estic realitzant, conjuntament amb la meua germana,  la traducció a diferents idiomes de la web de turisme de la Diputació de Tarragona a les Terres de l’Ebre, que és una autèntica feinada. També estic redactant, conjuntament amb la meua dona, Araceli Aguiló, la Guia de Lectura de l’escriptor Jesús M. Tibau, per a la Institució de les Lletres Catalanes. Em fa moltíssima il·lusió poder treballar colze a colze amb l’Araceli en un tema literari i, a més, tractant-se del company Tibau, un dels noms clau de les nostres lletres territorials actual. He de realitzar també un curt guió per a un video que s’ha d’estrenar durant les festes majors d’Amposta.  He de combinar aquesta tasca literària amb les activitats que vull realitzar acompanyat dels meus fills. M’agrada estar al seu costat mentre fan una hora de deures escolars, i després passar una estona magnífica amb ells a la piscina familiar. Vivim al nucli de Font de Quinto (a Campredó), una zona aïllada i tranquil·la, ideal per als estius, i vull tterure’n el màxim profit aquest mes al seu costat.
Enguany encara no tinc reservat cap viatge, tot i que probablement  passarem uns dies a la Catalunya del Nord i a la zona de Carcassona. L’any passat vàrem anar a Croàcia, país que recomano a tothom ja que l’estada és força econòmica i gaudeix d’una gastronomia excel·lent.
El 23 d’agost trencaré voluntàriament aquesta parada blocaire, ja que penjaré un post dedicat al 175è aniversari de la publicació de l’Oda a la pàtria de Bonaventura Carles Aribau, poema que històricament s’ha apuntat com a iniciador de la Renaixença. Tornaré a l’activitat blocaire normalitzada l’1 de setembre. Entre les seccions de posts que he deixat inacabades estan Poetes de capçalera i Catalans que n’exerceixen. També voldria reactivar la secció dedicada a Campredonencs, en la qual vaig incloure 25 persones ja desaparegudes i ara voldria fer-ne el mateix nombre amb ciutadans actuals del poble.
Per acabar voldria fer dos comentaris sobre dos temes. Voldria expressar tota la meua solidaritat amb Lluís Sunyer, militant independentista de l’Alternativa Baix Gaià, que està sofrint un linxament mediàtic a causa d’uns comentaris sobre les balances fiscals i el poble d’Extremadura. Lluís no s’ho mereix, per la seua integritat personal i política. També voldria donar el comiat a Oleguer Pressas, al qual desitjo tot el millor en la seua nova estada a l’Ajax d’Amsterdam. Lluís i Oleguer, endavant les atxes (crit ebrenc)!!! 
Que tingueu totes i tots un magnífic mes d’agost i aneu molt en compte amb la carretera!!!

  1. de bloc, com dius…el treball que t’espera és important però el fas amb la millor companyia. Fins a la tornada, una abraçada.

  2. pos si es normal que tinguis que fer una petita parada i encara es bo que ens avisis que hi ha gent  que esperes que actualitzi el seu blog i resulta que la deixat de banda sense dir res , i despres de la feinada que tens qui no pararia???? jajaja dons que tingues un bon mes d’agost i que et vagi be que jo segur wue a festes de la cava tambe parare d’actualitzar!!!

    (pasat plis)

    salut i aigua jeje!!!!

  3. Emigdi,

    Que passis unes bones vacances gaudint de la teva família. Jo também estic de vacances aquests dies, i al igual que tu tracto de passar el màxim temps possible amb la meva prole i aprofito per a portar terme els meus petits projectes personals…  i a més a més incordiar-te una miqueta al teu blog…

    Salut

  4. Lo bo de la feina és que demà també hi estarà !! Lo que no fas avui, demà ho trobaras esperant-te   – tal com em va dir un home sabi d’aqui (al reves del que sempre ens havien dit “no deixar per  demà lo que pots fer avui”!)
    Per tant, descansa lo que pots !! i disfruta dels xiquets !!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!