Per a tots els gustos

La vida és molt complexa. Tot en aquesta vida ho és.

5 de juny de 2007
Sense categoria
2 comentaris

ETA trenca la treva

5/6/2007 11:49 h COMPAREIXENÇA A LA MONCLOA

Zapatero: ”ETA torna a equivocar-se”

MÉS INFORMACIÓ

EL PERIÓDICO
BARCELONA

Zapatero ha afirmat que ETA s’equivoca i que el Govern respondrà a l’anunci de la ruptura de l’alto el foc amb una defensa dels valors democràtics, de l’aplicació de l’estat de dret i de la cooperació internacional.

El president de l’Executiu, en una compareixença a la Moncloa, ha respost al comunicat de la banda terrorista al diari Berria, en què dóna per acabat el procés i afirma que a partir de la pròxima mitjanit actuarà "en tots els fronts".

"ETA es torna a equivocar", ha afirmat Zapatero, que ha afegit que la "societat espanyola ha demostrat que el dolor no debilita la seva fortalesa".

El cap del Govern ha exigit, de nou, a la banda l’"abandonament definitiu" de la violència.

MÉS INFORMACIÓ, EN BREU

Lamentable, la bogeria torna a ser. L’ETA torna a voler fer bestieses i el burro, tot alhora.

El meu suport al President Rodríguez Zapatero i a les forces polítiques que de debò volen acabar amb aquest embòlic terrible.

  1. I suposo que ell i el seu govern no en tenen cap culpa. Ens han volgut vendre que estaven fent alguna cosa pel procés de pau i tot a seguit igual o pitjor que amb el PP d’Aznar. Criminalització de l’esquerra abertzale i eleccions antidemocràtiques entre altres coses.

  2. Si, en ZP ha intentat entabanar a molts i ho ha aconseguit!, però quan jugues amb persones que la vida d’una persona no és més que un mitjà per aconseguir quelcom, a les hores tens que anar en compte a la hora de negociar. Negociar vol dir que tens que oferir quelcom a canvi i en ZP no ha ofert res a ETA , no ha fet cap gest ni als presos ni a Batasuna, ans el contrari. Per mi en ZP els ha volgut entabanar com ha fet amb en Carod, amb en Mas i amb molts altres. Tot això al final pot provocar un encare més rancor dins de l’entorn arbetzale que pot donar un rearmament de recursos a ETA i justificar encara més la seva lògica del terror.

    Crec que ETA per sort està molt debilitada, però es pot tornar ràpidament forta si per exemple el PP guanya les eleccions, com sembla que així serà, i fa una campanya ferotge contra el nacionalisme basc i de retruc el català. A les hores ETA tornarà a tenir més suport i compte que a les hores l’única sortida serà o be l’aniquilació total d’ETA amb els 100.000 simpatitzants que encara té o el reconeixement del dret d’autodeterminació dels bascos.

    En aquest darrer cas, els catalans com sempre ens quedàrem amb el cul enlaire veient com els que han fet servir la violència s’han sortit amb la seva, mentre que nosaltres amb molta més raó i pacíficament no ho aconseguim. Es dur dir-ho però aquest serà el missatge que quedarà.

    Espero de tot cor que el nacionalisme no violent Basc, aconsegueixi reconduir-ho i finalment hagi el dret d’autodeterminació dels Bascos sense que ETA com a principal actor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!