Per a tots els gustos

La vida és molt complexa. Tot en aquesta vida ho és.

23 d'agost de 2006
Sense categoria
0 comentaris

Woody Allen mostrarà la Barcelona que coneix a un nou filme

Espectacles<a class="whitelinks" href="default.asp?idpublicacio_PK=14&t=1&idseccio_PK=idseccio_PK2&idioma=CAT”>
ImprimirEnviarVer PDFAnteriorSiguiente
 

CINE

Woody Allen mostrarà la Barcelona que coneix

El realitzador hi rodarà l’estiu que ve la història d’"una aventura amorosa"

 
 Woody Allen, en ple rodatge a Londres, amb un dels seus ajudants. Foto:  EL PERIÓDICO
Woody Allen, en ple rodatge a Londres, amb un dels seus ajudants. Foto: EL PERIÓDICO
 
 

PAZ MATA
LONDRES / ENVIADA ESPECIAL

AHoo, un petit port del riu Medway (comtat de Kent), a tan sols dues hores de Londres, avui hi fa un sol de justícia. Els escassos turistes que s’acosten a aquesta coqueta població no reparen en l’anar i venir d’algunes persones amb walkie-talkies, ni en un petit grup que treballa en una deteriorada embarcació. Entre ells, un home baixet, amb gorra de beisbol, mans a les butxaques i uns auriculars penjats al coll, que no treu l’ull de sobre a dos actors que entren en un veler.
Un reduït grup de visitants ens hem reunit per ser testimonis de com treballa Woody Allen. El seu nou film, el tercer que roda consecutivament a Anglaterra després de Match Point i Scoop, és un drama en què Ewan McGregor i Colin Farrell interpreten dos germans, amb una relació que es veu molestada per una de les nòvies, seductora i manipuladora. La resta, com ja és habitual en els rodatges d’Allen, és pur secretisme. Ni tan sols hi ha títol.
"La nostra feina és molt fàcil", diu Letty Aronson, la seva germana i productora de totes les seves pel.lícules des de Bales sobre Broadway, que ens ve a donar la benvinguda. "Woody és molt ràpid filmant i no li agrada que l’entretinguin gaire", explica. I avisa: "És la primera vegada que permet a uns periodistes que visitin el seu rodatge".
Gairebé dos mesos de rodatge, que acaba aquesta setmana, 15 milions d’euros de pressupost (finançat per la productora britànica Wild Bunch) i tornada a Nova York, on el director passarà la tardor muntant la cinta i escrivint el guió de la seva pel.lícula següent, que rodarà l’estiu del 2007 a Barcelona.
Allen no necessita gravar gaires preses per filmar una escena, ni grans xerrades amb els actors. "No", certifica. "Se suposa que els actors es coneixen el guió i vénen preparats al rodatge. Jo em limito a recordar-los en quina part de la història ens trobem, els deixo que se situïn on vulguin i vagin vestits com els sembli més bé. El 98% de les vegades el que fan és perfecte. Miri, a mi això de filmar no m’apassiona. Ja sóc gran i el que vull és anar-me’n a practicar amb el clarinet, veure un partit de beisbol a la tele i jugar amb els meus fills. Per això busco bons professionals i amb instint, que en general sol ser més bo que el meu, i així fer la feina bé, ràpid i poder marxar a casa com més aviat millor". I es posa a riure.
La seva casa de veritat, la de Nova York, la té bastant abandonada. Després de les tres pel.lícules que ha rodat a Londres vindrà la de Barcelona. ¿Ja té la història pensada? "Sí, en tinc un esbós. Serà un altre drama, però fins que no deixi aquesta muntada no m’hi posaré". Allen sempre ha dit que les idees per als seus guions les escriu en un tros de paper que desa en un calaix. Convé preguntar-li què va escriure en aquell trosset de paper d’on traurà el guió del film de Barcelona. "Una aventura amorosa amb l’amiga de la germana", replica.
Londres, Barcelona… No s’ho munta malament el senyor Allen. "No l’hi nego. Tinc gairebé 71 anys i em queda poc en aquesta professió, així que no vull patir. Em van oferir rodar-hi i no m’hi vaig pensar. Jo sóc una persona que estima la ciutat, no el camp o el mar, així que quan filmo en una ciutat m’agrada mostrar-la de la manera com jo la visc. Barcelona és fascinant, amb una extraordinària arquitectura, molta vida cultural i una exquisida gastronomia. Això es veurà a la pel.lícula i, per a mi ¿què puc fer millor que passar-hi l’estiu?".
El director admet que la ciutat influirà decisivament en el guió. "Hi tindrà un gran pes. Bàsicament, he de pensar en una cosa que justifiqui la presència a la ciutat dels protagonistes, que són de parla anglesa. ¿Són turistes? ¿Treballen per al govern espanyol? ¿Treballen en un museu? ¿Estan de vacances? ¿Per què hi són? Per això la ciutat adquirirà protagonisme".

Noticia publicada a la pàgina 12 de l’edició de 23/8/2006 de Estiu Per veure la pàgina completa, descarregui l’arxiu en format PDF

Gran notícia per a nosaltres, els cinèfils. El mestre novaiorquès Woody Allen farà una nova pel.lícula a la nostra Barcelona l’any que ve (veurè si tindrè temps per veure-hi el rodatge d’algunes escenes). Si ja era confirmat que ell hi aniria el 2007, doncs, ara n’estic més impacient que mai.

Si l’argument del filme és com a "MATCH POINT", doncs serà una obra mestra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!