9 de març de 2006
Sense categoria
1 comentari

Biblioteques que fem de tot menys de biblioteques…

Darrerament estic constatant més que mai alguns problemes quotidians que tenim a les biblioteques. Alguns semblen derivats del fet que les biblioteques són un espai molt agradable i de fàcil accés per a tothom, característiques que són molt positives. Però aquestes característiques són les que fan que siguem de les primeres a notar les mancances socials.

I un dels principals problemes és que acabem fent de mainaderes. Tenim nens i nenes que venen cada dia a les 5 de la tarda i marxen a 2/4 de 9 quan tanquem. N’hi ha de força petits, venen sense cap responsable, o a vegades amb germans o germanes més grans que també són força petits.

Això vol dir que aquests nanos s’aborreixen, reclamen la nostra atenció, desendrecen tota la biblioteca, juguen, criden… si els fas fora es dediquen a picar els vidres i molestar als usuaris. Tot plegat fa que no puguem fer la nostra feina, que ja no donem coll, per fer d’assistents socials i escola bressol. I els usuaris no es troben còmodes a la biblioteca i deixen de venir. Tot això unit al fet que a la nostra biblioteca hi manca espai, estem a la meitat de la ràtio establerta.

I també cal tenir en compte l’esgotament mental que tot plegat provoca!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!