GRAFISOM. PAIPORTA. (1992-1994)

 indus2-2maxi 

El meu homenatge a En Francesc Ferrer i Pastor.
NAU INDUSTRIAL: PAIPORTA
PREEXISTÈNCIES.
El solar situat en un polígon industrial és de forma rectangular entre mitgeres i té una superfície de 421 m2.

foto9 20080909180817

  indus2-14maxi  foto7 

AMBIENTACIÓ URBANÍSTICAS’ha intentat harmonitzar el caràcter industrial de l’entorn amb els requeriments propis d’una empresa oberta al públic així com respecte a l’edifici primerament projectat, tot donant a la façana posterior la importància escaient, que exigeix el recaure a la zona verda i prop de la futura connexió amb el casc antic , passant el barranc. Amb tot s’intenta millorar la imatge urbana de la població creant “façana” al passeig i no, com passa ben sovint, considerant la part posterior de les indústries com una simple zona de “final” sense qualitat estètica.

indus2-8maxi   indus2-6maxi
Per una altra banda s’intenta crear la “imatge logotípica” de l’empresa mitjançant la façana amb els quatre pilars exteriors que no connecten amb la visera, tot fent els finals segons una recta inclinada i que suporten les passarel•les de neteja del mur cortina en voladís (sense tocar la façana de l’edifici) a mode d’escultura.

ESTUDI FUNCIONAL

indus2-7maxi

D’acord amb el programa de necessitats, el present projecte és el resultat d’uns requeriments específics molt determinants per part de la propietat i de les ordenances així com del projecte inicial.

foto1  indus2-14maxi foto5
Per tot això, s’ha ampliat en dos crugies la zona dedicada a producció segons les característiques anteriorment dissenyades, la zona de la façana a la zona verda s’ha dissenyat repetint de forma simètrica la zona de la façana anterior si bé adequant la compartimentació a les necessitats d’aquesta ampliació.

COMPOSICIÓ.El programa de necessitats demanat per la propietat es desenvolupa de la següent manera:

PLANTA BAIXA. S’hi estructura en quatre zones clarament definides:
a) Una zona destinada a magatzem comercial.
b) Un accés de personal i clients amb un hall destinat a exposició i recepció.
c) Una zona de vestuari, sala d’electricitat i lavabo per a clients, pas al pati i escala de pujada a planta superior.
d) Zona de producció que amplia en dues crugies la del projecte inicial.

indus2-9maxi

PLANTA ALTELL. Despatx de l’encarregat, despatxos, buit sobre magatzem i exposició. Escala volada que l’uneix amb la planta primera.

indus2-10maxi foto8
PLANTA PRIMERA. Despatxos de director, secretaria, comptabilitat, despatx, lavabo, sala d’espera, passadís de circulació, escala volada sobre el buit de l’exposició i que l’uneix amb la planta segona i passarel.la d’interconnexio amb a zona d’acabats ampliada en dos crugies respecte de la de l’edifici primerament projectat.

indus2-11maxi foto1
PLANTA SEGONA. Espai obert, destinat a despatx de l’homenot En Francesc Ferrer i Pastor.

indus2-12maxi foto3
Galeria d’imatges:
https://plus.google.com/photos/106262068955523950390/albums/6048787069969053377

Quant a josepblesa

Interdit destorbar el conductor.
Aquesta entrada ha esta publicada en EVENT-ARTS. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*