Jaume Pros i LOS OTROS.

El regidor vallenc Jaume Pros escriu un apunt al seu bloc, vos el deixe ací mateix i li faig unes petites reflexions al respecte. És interessant per ser un socialista nacionalista, ………segons ell. Quin cansament i fàstic fa això del nacionalisme, vist des de la perspectiva global del segle XXI……

EL DEFENSOR DEL POBLE

(EXCEPTE DEL POBLE

CATALÀ)

El senyor Enrique Múgica ha perdut el nord. Els favors que deu al PP (partit que el va proposar com a defensor del poble) i la seva amistat personal amb Eduardo Zaplana ara toca pagar-los. I ho fa presentant un recurs d’inconstitucionalitat contra l’Estatut català. Un estatut que va complir en el seu moment amb tots els procediments legals polítics per a ser aprovat, definitivament en referèndum, pel poble català.

Les raons d’aquest recurs fan vergonya aliena. El principal i gairebé únic punt que suposa un maldecap pel senyor Màgica és el de llengua catalana (ja hi som). Una altra vegada surt un il·luminat que desconeix absolutament la realitat plurilingüe de Catalunya. El més patètic és l’esment que fa a la toponímia. Aquest home s’ha begut l’enteniment i vol deixar una porta oberta per rebatejar els pobles i ciutats de Catalunya. És a dir, tornem a San
Baudilio del Llobregat, San Cucufate, Gerona, Villafranca del Panadés.

Per últim, Múgica treu legitimitat a l’Estatut per la baixa participació en el referèndum (argument típic del PP). Múgica desconeix, ves per on, que va votar percentualment més gent a favor de l’Estatut que a George W. Bush com a president dels Estats Units.

Una llàstima, aquesta manera tan trista de pagar favors.

 (segueix la meua rèplica….a ell i als del PSC-PSOE….)

Disculpa Jaume que discrepe profundament del teu article. I crec que caldria anar enraonant sobre la seua actuació i el teu argumentari/plany.

1. El senyor Mújica Herzog no ha perdut el nord, si l’has observat des de l’inici de transició ha estat sempre al mateix lloc. Com pots adonar-te’n mai no ha estat a l’òrbita d’un Elorza, Lluch, etc. sempre devora de l’aparell jacobí del PSOE. Proper als Guerra, González, R. Ibarra, etc. Després de l’assassinat del seu germà, ja s’acosta, -si cap més- al sector més antibasquista dels Díaz, Redondo Terreros, etc.

2. L’únic amic de Saplana és ell mateix. No ho oblides. Per tant eixa afirmació temerària d’amistat sols és una insinuació partidista i interessada per part teua. Si l’Enrique hi és ahí és perquè socialistes i conservadors espanyols així ho han pactat. I deixeu-vos de giravolts mentals. No heu estat enganyats per ningú. Que estiguera proposat pel PP, és perquè el veien proper i a més militant del PSOE. Com Bono, R. Ibarra, Guerra, i el 90 % del dit partit.

3. NO existeix el DEFENSOR DEL POBLE, existe sols el DEFENSOR DEL PUEBLO (español).

4. L’únic poble detentor de la sobirania popular és el PUEBLO ESPAÑOL. No intentes fer passar bou per bèstia grossa. I a sobre sentir-te enganyat.

5. Com el poble català NO EXISTEIX,  ara toca passar per l’adressador del Tribunal Constitucional (eixe petit parlamento o cortes españolas) prescindint de la voluntat dels ciutadans que viviu en la Comunidad Autónoma Catalana, també anomenada Cataluña/Catalunya.

6. L’estatut que vau aprovar al Parlament de dalt, no és el mateix que el del ribot o plana que diem ací baix.  ¿Cal recordar-t’ho?. i supose que tu advocaries per ell i el SÍ.

7. Els procediments legals -españoles no lo olvides-són també aquests de sotmetre la llei orgànica al dit tribunal. Supose que no tindreu problemes, ja que sou amiguíssims del PSOE, i com més va més.

8. L’única prova de l’existència del Poble Català, Oh horror!, és el Principat………però d’Andorra, querido. Que pot anar amb ple dret a l’ONU i d’altres institucions mundials. Ja veus un simple paradís fiscal i poc més.

9. Mújica NO ÉS UN IL·LUMINAT, rei, està il·luminat per la CONSTITUCIÓN ESPAÑOLA,  que no és nacionalista. És nacional directament.

10. El més patètic no és la toponímia, no. I al País Valencià en sabem un munt: Picassent/Picasente. Ontinyent/Onteniente, Massamagrell/ Masamagrel, Mutxamel/Muchamiel…… Massa-rojos/ ai ! aquest no el traduí l’últim dictador español……..ja no et dic als vers ideòlegs de l’invent La Guingueta d’Ix / Bourgmadame, etc. El més patètic sou aquells que ataqueu -sent com nosaltres- immisericordement als que volem ser i viure com qualsevol altre poble del món. No us agrada la igualtat de dret i deures, -la ciutadania- us agrada la genuflexió dels vostres conciutadans, ja no dic catalans, sinó els que viuen ara i ací. I els negueu una millora de vida. Ja ho digué Nietzsche: qui persegueis quaranta anys el drac i no aconsegueix acaçar-lo esdevé drac.

11. Això de la toponímia sols és estètica i ja sabràs el que digué UNAMUNO dels LEVANTINOS. Molta estètica, però de forment ni un gra.

12. No s’ha begut l’enteniment, tonto, és la CONSTITUCIÓN ESPAÑOLA. Es cosmopolitismo y modernidad.

13. ës que el que voteu al Principat no té cap o gens de valor. No teniu/ tenim SOBIRANIA.

14. Mújica no paga favors, està fent la faena encomanada i endemés hi creu. No cal que et masturbes mentalment.

PS: distingit regidor de Valls, al llarg de les lectures del teu bloc he pogut copsar la teua bonhomia, però t’haig de dir que ni el poble català del Principat, ni el del País Valencià, ni el de les Illes, ni tots plegats existeix, de moment. Sols una minoria creiem que pot i té dret a existir. I ens ataqueu ferrenyament, colpejant-nos amb els arguments MANLLEVATS dels HOMBRES REALES Y VIVOS, i això és el verament patètic: que nosaltres -eixe poble i pobles imaginats- som (amb tu inclòs) els fantasmes de la pel·lícula d’Amenábar.

ELLOS, los españoles, són els únics que realment EXISTEN. 

I  no és pot ser simultàniament ens fastamagòric i real alhora. Vosaltres mateixos.

Cordialment jb. 

 

Quant a josepblesa

Interdit destorbar el conductor.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

5 respostes a Jaume Pros i LOS OTROS.

 1. Jaume Pros diu:

   

   

  Benvolgut, trobo que la meva anotació sobre Enrique Múgica t’ha esverat força. I de debò que ho sento. Amb tot, no acabo de trobar res que justifiqui el teu nerviosisme (que es reflecteix clarament en la teva resposta). Independentment del teu estil (crispat i en certa mesura violent), que respecto, el teu raonament és difús, ple de valoracions gratuïtes sobre el meu pensament i fins i tot sobre la meva persona. Insisteixo, tens tot el meu respecte, encara que raonar o intentar debatre amb algú que es mou sobre aquests paràmetres té una dificultat afegida.

  Fins i tot, en casos com aquest, en que resulta que estem (m’imagino) força d’acord, trobes arguments per la bel·ligerància (suposo que al no ajustar-me al model que tu tens idealitzat de com ha de ser un socialista o, el que és pitjor, al comprovar que un socialista està en sintonia amb alguna de les coses que tu penses. Sigui com sigui, et garanteixo que això últim no treu un gram al teu patriotisme ni et converteix en un botifler).

  En fi, no insistiré sobre Múgica i l seu recurs. El que havia de dir ja ho he dit i no cal tornar a repetir-ho. Pel que fa a la teva resposta i si s’ajusta adequadament al que hauria de ser un contrast d’opinions sobre el paper del defensor del poble, ho deixo en les teves mans i en les mans dels lectors del teu bloc i del meu.

  Això sí, si m’ho permets, et faré tres breus puntualitzacions que, espero, no et prendràs malament.

  1. Que Catalunya no sigui un Estat no vol dir que no hi hagi un poble català. Són dues coses, evidentment, diferents.

  2. Sí que puc dir “defensor del poble”. Si més no, el català (a diferència d’altres llengües) permet traduir càrrecs, noms propis i topònims.

  3. Agraeixo que hagis reproduït íntegrament la meva anotació al teu bloc. Potser hauria quedat més elegant afegir un enllaç al meu bloc, però bé, això potser només és una percepció meva.

   Salutacions i gràcies per participar en el meu bloc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*