Bloc d'en Robert Mora

Reflexions, opinions i estats d'ànim.

LES ELECCIONS CATALANES

Sense categoria
vers la independència

27/11/12
LES ELECCIONS CATALANES

Fins ara no se m’havia acudit fer cap valoració de les darreres eleccions de Catalunya atesa la contundència dels resultats, però sentint tot el seguit de destarots que estic sentint caldrà recordar algunes coses.

1.- Aquestes eleccions no han estat unes eleccions corrents per formar un Parlament un Govern emanat del mateix. El partit governant ja tenia una majoria folgada i legislatura per davant. 
Les eleccions s’han estat per la negativa del Govern espanyol a fer cap moviment ver l’establiment d’un pacte fiscal que permetera a Catalunya eixir de l’ofegament econòmic a que està sotmesa.

2.- Davant la negativa del Govern espanyol ni tan sol a considerar la possibilitat d’un Pacte Fiscal, les eleccions doncs NOMÉS HAN TINGUT UNA FINALITAT EXPLICITA: Copsar la voluntat del poble de Catalunya a les urnes davant la proposta de constituir-se com un Estat independent a dins de la Unió Europea, constituint un nou Parlament i un nou Govern que pilotara el transit. 

3.- L’eix nacional doncs d’aquestes eleccions ha estat l’hegemònic, i ha estat dins eixe EIX NACIONAL ON S’HA DISTRIBUIT EL VOT DRETA-ESQUERRA PERÒ SEMPRE TNINT EN COMPTE L’HEGEMONIA DEL PRIMER.
No caben doncs equívocs,ambigüitats ni interpretacions respecte del vot emès:

BLOC SOBIRANISTA

a) Els catalans independentistes de centre-dreta han votat CIU. El 30,68% rebut per CIU és íntegrament independentista.

b) Els catalans independentistes de centre esquerra han votat ERC. El 13,68% rebut per ERC, és íntegrament independentista.

c) Els catalans auto deterministes d’esquerra verda han votat ICV. 
Tot i que ICV no s’ha pronunciat explícitament per la independència si que recolza la convocatòria d’un referèndum d’autodeterminació. 
Atès que presumiblement aquest Referèndum pot dur a Catalunya a la independència.

Atès que la proposta explícita tant del President de la Generalitat com de ERC,SI i CUP es independentista.
Atès que els seus electors disposaven d’altres candidatures d’esquerra (unionista) QUE NO HAN VOTAT, etc. podem considerar aquestes consideracions són estrictament acadèmiques i concloure que el 9,89% de vot rebut per ICV-EUA és íntegrament independentista.

d) Els catalans independentistes d’esquerra radical han votat les CUP. El 3,48% rebut per les CUP, és íntegrament independentista.

e)Els catalans radicalment independentistes i progressistes de SI que no ha tret representació parlamentària han rebut un percentatge de vot del 1,8%. Sens dubte íntegrament independentista

Així doncs, la suma ens dona una xifra de : 59,53% de vot INDEPENDENTISTA.

BLOC UNIONISTA

A) Els catalans unionistes de dreta han votat al PP. Així doncs el 12,99% de vot rebut pel PP és íntegrament unionista.

B) Els catalans unionistes d’esquerra espanyola han votat el PSC-PSOE. Així doncs, el 14,43% de vot rebut pel PSC-PSOE, és íntegrament unionista.

C) Els catalans unionistes d’esquerra regionalista han votat al C’s. Així doncs el 7,58% de vot rebut pel C’s és íntegrament unionista.

Així doncs la suma ens dona una xifra de 35% de vot UNIONISTA

La resta de vot emès pels partits que no han aconseguit representació parlamentària com ara, el Partido Pirata, la UpyD , etc. encara que se li afegira íntegrament al 35% unionista, aquest arribar a un topall de 37%-39%. La comparació no admet dubte.

Els resultats d’aquestes eleccions són tan contundents que demà mateix el Parlament de Catalunya podria declarar unilateral ment la independència amb tota legitimitat democràtica i amb el recolzament internacional d’un col·lectiu gens menyspreable de nacions serioses.

Respecte del daltabaix patit per CIU, també cal matisar-lo, tot i que probablement el càlcul d’Artur Mas anava una mica errat. Però Mas està lluny d’haver perdut la partida, perquè si te l’habilitat, la voluntat i el coratge necessari de portar a Catalunya a la independència, és més que probable que les següents eleccions ja amb una Catalunya independent, les guanye per aclamació i amb una majoria absoluta garantida.

És cert que CIU ha baixat, no tan cert que hi haja perdut, i per descomptat el que és radicalment fals és que el sobiranisme haja retrocedit com s’entesten en afirmar els mitjans espanyolistes.

En aquesta ocasió però, les xifres no admeten ambigüitats, són les que són i per primera vegada no estan sotmeses a interpretacions per més que alguns voldrien que fóra així.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.