Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

8 de març de 2015
0 comentaris

Altres veus: “Calvary”, de John Michael McDonagh

Una referència a crítiques i comentaris publicats en català sobre Calvary,  de John Michael McDonagh, estrenada ja a la nostra cartellera.

Es tracta de crítiques o articles publicats a diferents mitjans ran de l’estrena de la pel·lícula a bona part de la nostra cartellera. Resums o fragments del que han escrit els autors, amb la intenció de recollir-ne aportacions a la reflexió, tot reivindicant el paper de la crítica cinematogràfica. Per descomptat que, de les crítiques, cal llegir-ne l’original i completes i, per això, quan ho permet el mitjà on ha estat publicada, en poso l’enllaç.

Sinopsi: Un capellà bonàs a qui amenacen en confessió ha de bregar contra les forces del mal que l’envolten.

Àngel Quintana, Calvari d’un capellà bo, diari El Punt Avui, 06.03.2015: El punt de partida és fort i sorprenent (..) En qualsevol pel·lícula de suspens un punt de partida tan contundent portaria cap a dues reaccions: el capellà intentaria descobrir el possible assassí i salvar-se, i l’assassí el vigilaria atentament per dur a terme la seva promesa. A “Calvary” no passa cap d’aquestes coses (..) El director dedica bona part del seu metratge a explicar l’experiència íntima del capellà mentre du a terme un curiós viacrucis personal que serveix d’acomiadament (..) En alguns moments fa la sensació que “Calvary” dóna menys d’allò que promet (..) El director sap jugar amb l’acidesa i un cert humor subtil en la descripció dels personatges (..)

20144415_1Eulàlia Iglesias, Calvary, Time Out Barcelona, 06.03.2015: (..) El calvari moral que viu el pare James remet explícitament al del ‘Diari d’un capellà rural’ que va dirigir Robert Bresson a partir de la novel·la de Bernanos (..) Un plantejament apassionant que va un pèl gros al director, que a més opta massa sovint per un registre d’ironia postmoderna poc escaient per a aquest tema.

Calvary@Fox (1)Paula Arantzazu Ruiz, Calvary, diari Ara, 06.03.2015: (..) Tot i un material de perillosa intensitat dramàtica quasi fordiana, Donagh aposta pel to i les formes de la comèdia negra i les del western crepuscular; la decisió potser peca d’arriscada i no sempre aconsegueix l’equilibri just, però funciona com a contrapunt narratiu d’un escenari gens amable i uns personatges consumits per les seves misèries i excessos.

Calvary@Fox (5)Quim Casas, Un poblet irlandès, diari El Periódico, 06.03.2015: (..) Comèdia i drama, juntament amb un solapat humor negre i elements de pintoresca intriga criminal, es donen la mà (..) Una cinta que no és indefinida però sí poc clara, ara estranyament divertida, ara tremendament dramàtica.

Fotos: Fox.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!