Notices from nowhere

Democracy now finds there can be ample for all, but only if the souvereing fences are completely removed.

OBSERVACIONS, VIBRACIONS, PRESSENTIMENT, I RESUM.

JA HA PASSAT EL TSUNAMI. VAIG A DESAR UNA SÈRIE D’OBSERVACIONS, VIBRACIONS I PRESSENTIMENTS COM A CLOENDA DE LA VISITA DE SA SANTEDAT.

Hi he tingut uns petits "poblemes" tècnics que anirem esbandint entre tots. Ja vos enviaré -als amos de la casa- un correu amb tot un plec de disfuncions a esmenar i adobar.
Li he furtat al Sergi Carrasca, aquesta meravella. Els poblemes eren amb la incorporació d’una foto que està fent-se’m rebel. Sergi, disculpa pel furt, ets genial. La meua era al mercat de Camden amb un tio que tenia un altaveu i predicava amb gorra i tot i duia una pancarta que posava "Jesus is alive" i al fons tenia un restaurant que se’n diu "The World’s End". a vore si la puc incorporar i que susbtituesca aquesta.

No seré, aquesta vegada gaire original i fins i tot puc molestar per l’evidència i obvietat:

A. OBSERVACIONS:
 
1. Un gran fervor catòlic i massiu, tocat d’una fe, que diria poc racional.

2. Un gran desplegament per part de comunitats de base (quicos), Opus, etc. i d’altres. Molt ben organitzat l’acolliment. Fins i tot he rebut algun sms. Ja vos/ens agradaria algú dels que llegiu açò tindre la quarta capacitat de mobilització i dedicació a la tasca sentida.

3. Dins d’aquest desplegament, esment a banda, cal fer als pelegrins vinguts d’ordres benemèrites i mendicants com ara, la de Teresa de Calcuta, monjos missioners d’Àfrica i Sudamèrica. Vertaders sants cristians, barrejats amb la hipocresia del primer món.
 
4. S’hi ha efectuat la gran mescla ecumènica de pobres i rics. La qual legitimitza el totum revolutum tan car als d’ací.
 
5. Una onada de nacionalistes-catòlics, vinguts de fora, amb una supèrbia prou important i allunyada de la manera de comportar-se els valencians, tot i que puguen compartir-ne l’ideari.

6. El valencià-català ha estat bandejat al lloc que li pertoca i Déu mana: Ha estat inexistent en totes les celebracions. Tot s’ha celebrat en español. Tret d’una xicoteta referència flatulenta a la Mare de Déu dels Desemparats. Els discursos segurament confegits per monsenyor Cañizares ens han emocionat y henchido de hondo orgullo rechional- bien entendido, quan s’ha referit a la próspera tierra levantina.

B. VIBRACIONS:

1. S’ha consumat el primer acte o míting de la propera contesa electoral.

2. Les autoritats han mostrat al món la seua capacitat d’organització.
 
3. Han pogut mostrar a tot l’orbe les fites assolides: Ciutat de les Ciències, Ciutat Vella, etc. que estaven realment esplèndides. Òbviament no s’ha mostrat La Fontsanta, el barri del Crist, Natzaret, Tres Forques, etc.

4. N’hi ha tingut espècial cura que les imatges les retransmetera en exclussiva Canal 8/buit.

5. En aquesta estància el canal 8/ buit ha fet un pas endavant demostrant que, si vol, és capaç d’assolir nivells de qualitat importants.

6. Ha fet de generadora d’imatges, que ha escampat a nivell mundial.
 
7. La batalla entre TVE i Canal 9 s’ha saldat a favor del segon, per a sort nostra. La batalla entre la Generalitat (Gonzàlez Pons i el govern de Madrid va ser molt forta). Es resolgueren amb la intervenció mitjancera d’en Joan Cotino (Opus Dei) i l’arquebisbe- que de sobte se’ns tornà nacionalista.

8. L’ús del català per part de Canal 9 podria dir-se d’excel·lent, donat el nivell a què ens tenen acostumats. Ídem Ràdio 9. Obviant els contiguts, és clar. No ha estat usat com el foróncul molest que pren normalment.
 
9. Rajoy i Acebes hi han passat quasi de manera desapercebuda. Entremig del muntonet.

  
 
 
C. PRESSENTIMENT:

1. la societat valenciana precisa de moments d’aquests en què vol ser protagonista d’un esdevenint de caire general. Això poua en el sentiment d’inferioritat finisecular que la carateritza.

2. Hi ha una represa contra la laïcitat que reagrupa mentalitat i estament de molt divers pelatge.

3. València conforma la llançadora de tota aquesta nova onada de recuperació de les institucions.

3. S’ha tirat mà d’allò que s’inventà durant la Contrareforma en aquestes terres i que serví d’estendard per a tota la Cristiandat. Por i litúrgia. No s’ho mireu els principatins de lluny: Un d’ells Tomàs de Rocabertí nascut al castell de Peralada, el pare Vicent Vitòria (Alcoi), etc. que apegats al poder de la corona va posar en safata els fonaments dels 1640, 1707, 1714, 1716, i 1812.

4. Les properes eleccions seran un passeig en barca del PP valencià.

5. Resta menys d’1 any per a oferir quelcom de millor. És, a la vista del que n’hi ha, IMPOSSIBLE. 

PS: Quan passejàvem era reconfortant veure els rètols de Dave amb una èmula de l’Anita Ekberg en la pel·lícula la Dolce Vita.

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.