Notices from nowhere

Democracy now finds there can be ample for all, but only if the souvereing fences are completely removed.

NI JOSÉ MARTÍ HO HAGUERA FET MILLOR A CUBA.

 

És una miqueta dens però un camí que ens porta junts a trencar monopolis colonials, beneficiar l’usuari últim i la millora de l’ecosistema natural:

Vos aconselle sentir i veure el vídeo especialment en l’apartat en què parla el doctor d’enginyeria i membre d’Alternativa-Verda, en Pep Puig.
El ‘pasteleo’ socioespañolista amb les grans corporacions és d’escàndol com remarquen Strubell i Bertran. 
*************************
SI presenta una llei per anul·lar una subvenció de 6 milions d’euros a ENDESA

22/02/2011 12:40

Acusa el govern interí tripartit de condonar la multa pel mateix import imposada a l’estiu per la Generalitat

Veure vídeo

El diputat gironí de Solidaritat Catalana per la Independència Toni Strubell ha registrat aquest matí al Parlament una proposició de Llei per anul·lar la subvenció a Endesa atorgada pel govern en funcions de la Generalitat de Catalunya en acord de govern de 20 de novembre de 2010. L’han acompanyat el també diputat i secretari general de SI, Uriel Bertran, i el responsable d’energia d’Els Verds-Alternativa Verda (partit membre de la coalició Solidaritat Catalana per la Independència), Pep Puig.

Strubell ha considerat que aquesta iniciativa legislativa s’ha d’entendre com un primer pas d’una nova manera d’entendre la política energètica al nostre país. Com a conseqüència de les nevades del 8 de març en diverses comarques gironines, 458.396 abonats es van quedar sense llum d’un total de 363 municipis -328 alimentats per Endesa-, van caure 2.904 suports, van quedar sense servei 17 línies d’alta tensió, 251 de mitjana tensió i es van registrar més de 6.000 avaries en la xarxa de baixa tensió.

Segons ha informat el diputat gironí, les anàlisis realitzades pel Laboratori General d’Assaigs i Investigacions no van detectar ni fatiga ni deteriorament en els suports que van col·lapsar. La nevada del 8 de març es va caracteritzar per ser “neu humida, més densa i adherent”. La neu es va acumular en els conductors elèctrics, generant maniguets de gel de diàmetre entre 8 i 15 vegades superior al cable. Aquest pes, al costat del vent, van sotmetre als suports a sobrecàrregues entre 3 i 5 vegades superiors a les que estableix la normativa. El Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials de Catalunya i el Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports apunten que aquestes sobrecàrregues oscil·lar entre el 266% i el 1.200% del que marca la normativa.

Strubell ha citat la Llei 18/2008, del 23 de desembre, de garantia i qualitat del subministrament elèctric aprovada pel Parlament com a exemple flagrant de què Endesa no manté les línies de
mitja i alta tensió en les condicions degudes. Aquesta Llei es va fer després de la famosa apagada del juliol 2007 a Barcelona.

El diputat gironí ha recordat que la Direcció General d’Energia i Mines de la Generalitat de Catalunya va decidir obrir un expedient sancionador a Endesa per l’apagada del 8 de març en diverses comarques de Girona per presumptament incomplir les obligacions de comunicació d’incidències als ajuntaments afectats i a la pròpia Direcció General de Energia de la Generalitat. En aquest expedient s’indica que la informació «no va seguir els protocols establerts, una infracció tipificada com a greu en la Llei de Garantia i Qualitat de Subministrament Elèctric, i que és sancionable amb una multa de fins a 6 milions d’euros.
SI va denunciar d’immediat el proppassat mes de desembre el conseller portaveu en funcions del Govern de la Generalitat, Honorable Sr. Joaquim Nadal, quan va anunciar el 30 de novembre de 2010 l’Acord de Govern pel qual s’aprovava concedir a Endesa Distribución Eléctrica una subvenció de 6 milions d’euros per al finançament de les obres corresponents als plans de millora de la qualitat del subministrament elèctric i de control de la tensió. Aquesta subvenció s’emmarca en el conveni de col·laboració que el Govern té signat amb el Ministerio de Industria, Turismo y Comercio, que preveu actuacions per millorar la qualitat del servei elèctric, el control de la tensió i la neteja de marges amb aportacions de la tarifa elèctrica de l’any 2008, de la Generalitat de Catalunya i de les empreses distribuïdores.

Atès que el procés sancionador iniciat a l’agost pel Departament d’Economia i Finances de la Generalitat contra Endesa Distribución Eléctrica “descartava però que l’apagada es produís per falta de manteniment en el sistema” acordar una subvenció “per a plans de millora de la qualitat del subministrament elèctric” no s’escau, i s’ha d’entendre com una “subvenció encoberta” a aquesta empresa que presta un servei pèssim a les comarques gironines amb la finalitat de condonar l’expedient sancionador iniciat pel Departament d’Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya. Strubell ha considerat un “pasteleig” aquesta actuació entre govern i l’elèctrica i d’un insult a la intel·ligència dels gironins donar una subvenció a Endesa pel mateix valor de la multa i per això, SI proposa per llei anul·lar aquesta subvenció encoberta.

Per la seva banda Pep Puig, Doctor enginyer industrial, professor de la UAB i responsable de l’àrea d’energia dels Verds-Alternativa Verda –partit membre de la coalició- ha instat a que hi hagi una xarxa de subministrament en el sector de l’energia “neutre” separada de la generació i la comercialització per tal que no es perjudiqui el consumidor per una qüestió de monopoli.
Finalment el diputat de SI Uriel Bertran ha recalcat el fet que “més enllà del plantejament i la solució global, que és l’estat propi, SI també és l’eina del ciutadà enfront els monopolis i els sectors privilegiats”.


  1. “…també és l’eina del ciutadà enfront els monopolis i els sectors privilegiats”.

    És eixe adverbi, “enfront” els monopolis i els sectors privilegiats, on “sent” la ràbia i la indignació.
    Tal vegada sóc massa idealista, però encara somie
    i aspire a un món en què no hi haja enfront el poder
    perquè no necessitem “eines” per a defendre’ns de ser
    “asfixiats” i quasi aniquilats per ell. Crec
    en les possibilitats, encara que no m’ho
    posen fàcil.

    Molt bon article, Josep.

    Una abraçada

    Pura

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.