Prendre la paraula

jordimartifont

19 de desembre de 2014
0 comentaris

10 de gener, al Casino Aliança del Poblenou: Per la ruptura amb el règim del 78, el capitalisme i el patriarcat

ruptura2
Independència cap a la República Catalana.

Per la ruptura amb el règim del 78, el capitalisme i el patriarcat

Responent a l’emplaçament llançat per la Crida Constituent i per la Candidatura d’Unitat Popular (CUP), diferents organitzacions independentistes, anticapitalistes, ecologistes i municipalistes s’estan reunint per analitzar el moment polític actual i estudiar les possibilitats d’articular una proposta política de ruptura amb la intenció d’elaborar una candidatura àmplia per a les properes eleccions que, en principi, han de tenir lloc aquest hivern.

El marc polític haurà de basar-se en tres eixos: ruptura amb el marc jurídico-polític; defensa d’un canvi de model econòmic, social, territorial i energètic basat en mesures concretes que responguin a les necessitats de les classes populars; i per unes noves institucions del poder popular. Aquest marc ha de permetre la proclamació de la República Catalana i l’obertura d’un procés constituent popular que trenqui amb el règim del 78 i permeti establir un model econòmic i social que posi les riqueses del país en mans de la majoria. En aquest àmbit, la proposta també inclourà una relació d’actuacions prioritàries i urgents per pal·liar l’actual situació d’emergència social.

Per la seva banda, la proposta organitzativa haurà de contenir els principis ètics que han de compartir les persones i organitzacions implicades, així com els processos assemblearis que garanteixin un funcionament democràtic de la candidatura i que permetin la participació tant d’organitzacions i col·lectius organitzats com de persones individuals. En aquest sentit, les línies bàsiques de la proposta passarien per una limitació de mandats i sous de les persones parlamentàries, la no duplicitat de càrrecs, la consulta permanent de les decisions parlamentàries a les bases i al conjunt de la societat, la transparència i qualsevol altre element que permeti impulsar i donar suport a l’autoorganització i la mobilització popular.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!