Prendre la paraula

jordimartifont

29 de març de 2014
0 comentaris

Escarbar la nit 37 (març de 2014): relíquies i Bartra

Tombs pel mercat de vell de la Catedral de Tarragona en què remenant i remenants alguna cosa es troba. I tombs pels Països Catalans on l’amistat aporta coses de totes maneres.
-“Negra i consentida”
, del col·lectiu Ofèlia Dracs, publicada a Edicions La Magrana el 1991 tot i que és una obra del 1982, La vaig llegir fa molt i molt però no la tenia físicament i sense cap mena de dubte la rellegiré quan acabi tesi i altres.
-“L’hereva de dona Obdúlia”, de Llorenç Vilallonga, publicada pel Club Editor a Barcelona, el 1970. Un àcida crítica a l’alta societat mallorquina protagonitzada un cop més pels Bearn i la seva distinció rica i patètica, alhora que divertida als nostres ulls lectors.
-“Els fets de Maig”, de Manuel Cruells, publicat per l’Editorial Juventud el 1970. Una de les primeres interpretacions dels fets de maig des d’un òptica interessant, la de Cruells, un historiador que tot i no reconegut per l’acadèmia cal continuar llegint desapassionadament,si pot ser…
-“Catalunya sota el règim franquista”, de Josep Benet, publicat per l’Editorial Blume el 1978. L’informe sobra la persecució de la lllengua i la cultura catalanes pel règim de Franco, originalment publicat a París el 1973.
-“Poetes en temps de revolta”, de Ferran Aisa. Un recorregut amb mil i una dades interessants, com sempre, per la Barcelona revolucionària del 36 al 39, publicat per l’editorial mallorquina Lleonard Muntaner.
-“Agustí Bartra. Poeta auroral”. amb pròleg i propostes de treball a l’aula fetes pel Llorenç Soldevila sobre lpobra d’Agustí Bartra.
“Obre completa d’Agustí Bartra”, volums 1, 2 i 4. La meva obsessió per Bartra no s’atura i amb regals com aquest (gràcies, Jordi) de llibres introbables pràcticament ara les paraules del poeta i escriptor s’obren novament, en aquest cas a la meva llum que el fa créixer dins del meu cap. Sense cap mena de dubte això tindrà conseqüències.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!