Notices from nowhere

Democracy now finds there can be ample for all, but only if the souvereing fences are completely removed.

Els papes i les mames d’aquells d’ara

En les Corts Españoles. En 1946 l’Organització de Nacions Unides, seguint la resolució de l’assemblea general del 9 de febrer, insta els seus estats membres a que abandonen tota relació diplomàtica amb Espanya i que retiren els seus ambaixadors. Feu gran el retall de paper de diari i llegiu-lo. En riureu.

El que no sabien els pobres incauts de l’ONU en aprovar aquesta resolució, és el tros de mise en scène que provocava. Si més no, el sr. Esteban Bilbao era un gran actor. Aquells d’ara són putapènics i sense gens de gràcia.
Encara que conserven las “hidalguía vs-ergo sum Guia dels fills d’algú“….seria la traducció, no?.

Almenys aquells no gastaven ni autobusos ni paelles, ni IVA’s, ni Loapes, lofca’s, Tribunals Constitucionals, Garzons, etc…. El teatre aquell era d’un nivell superior a l’actual. Ni anòmals (entengueu-me, de nivell dessota de la mitjana) de casa bé en defensa de les essències nazionals: paella i sevillanes.  Precisament, dos símbols manllevats o robats a sengles colònies. La decadència del teatre español és un fet. Ergo : Ezpaña, zin tiatro -nazioná-…; no é nâ!


  1. Això que ens has regalat avui és sensacional! Quin discurs! No sé si fins i tot és superior a les proclames de Girón de Velasco. Record una exposició al Palacio de Cristal del Retiro fa molts anys, on s’hi presentaven unes imatges de Girón: era un discurs d’una poesia frenètica, d’una expressivitat fantàstica. Em queda sempre un dubte: s’ho creien ells mateixos? Jo he arribat a la conclussió que sí: no es pot parlar així sense creure allò que es diu!  Mon pare fou testimoni d’un discurs d’Alejandro Rodríguez de Valcárcel al balcó de l’Ajuntament del poble, i va quedar astorat. L’escepticisme també els arribà, és clar, però només a Ridruejo i companyia. Intentar entendre la història -la més pròxima a la nostra vida, sobretot- és una experiència necessària.

  2. No han canviat gaire. Primer això, després el complot “judio-masonico-separatista” i ara el Villarato. Paranoia se’n diu.

    Altra cosa: Com ha canviat l’ONU. Ara qualsevol dictador hi te veu…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.