Espanya no ha entès res…

Aquests dies hem pogut assistir perplexos a un nou i "cutre" espectacle de testosterona nacional espanyola. Des de les patètiques tertúlies radiofòniques amb més tuf a naftalina fins a l’anunci més ortera de missatges sms per baixar-te el "¿por qué no te callas?". Que si el rei ha estat bé, que si ZP va tenir sentit d’estat, que si Chávez és un dictador estalinista per queixar-se de que les autoritats d’un país extranger donin suport explícit a un cop d’estat en ple segle XXI, etc. . Espanya no ha entès res.

Mentrestant, en el món real, en aquell que està habitat per milers de milions de persones, amb països que tenen petroli, i països -tots- que necessiten petroli, en el món real, moltes veus denuncien abusos empresarials de macroempreses espanyoles -cosa que de fet em porta a pensar en l’empresa Renfe, o Endesa, o Red Eléctrica i els abusos que hem patit i patim les i els catalans que tenim la sort de formar part encara de la corona espanyola- . Altres veus denuncien els suports als cops d’estat militars i als colpistes. El monarca pel mig en tots els casos i les males pràctiques – o pràctiques mafioses- també: vulneració contractual, pràctiques monopolístiques, desinversió i pràctiques abusives contra els consumidors,… .
I també en el món real, Chávez a Portugal, a França, entrevistant-se amb Caps d’Estat i negociant contractes d’exportació petroliera.
Han passat més de cent anys des del 1898 i Espanya encara continua sense entendre res.
Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *