Des de la Plana

Josep Usó

17 de gener de 2021
0 comentaris

Per sant Antoni.

Enguany, sant Antoni ha caigut en diumenge. Seria un luxe, un any qualsevol. Però aquest, no hi ha hagut cap mena de celebració del sant. Unes festes que són ben nostres i que estan relacionades amb el foc. I el renaixement de la Natura. Enguany, ni matxades, (al nord en diuen processó dels tres tombs. Ni fogueres, ni espectacles amb grups de dimonis, ni res de res. Només els panets de Sant Antoni, sense beneir, que també estan bons i menjats a casa en família. De menys de sis persones. El panorama està tan malament que Joan Olivares ha publicat el seu ja tradicional romanç i ho deixa ben clar.

Mentre, ens assabentem que Alacant ja ha començat a ocupar el seu hospital de campanya, perquè els malalts ja no caben als hospitals normals. Que al Montseny han hagut d’establir controls especials perquè la gent va a veure la neu tant sí com no. Que Ximo Puig demana que no ens relacionem els uns amb els altres, però que no ho pot ordenar perquè es veu que les competències no les amollen els de Madrid. Un Madrid que, com diu que els ha nevat, ara necessiten 1400 milions per a pagar els danys. Mentrestant, els ramaders de Castella i Lleó, amb el bestiar enterrat a la neu, ha s’ho faran, que España és Madrid i Madrid és España. A que no sabíeu que havia nevat a més llocs que no eren Madrid? Això és perquè no l’heu reconegut. El temporal es deia Filomena. I donya Filomena era l’àvia de la família Ulises. Una historieta mítica del TBO.

A Catalunya han suspès les eleccions perquè es veu que és perillós anar a votar. En canvi, anar a treballar, no. O anar al bar fins a les cinc e la vesprada, que el virus es veu que és més de la nit. O d’on convinga. Fa més l’efecte que els candidats, aquells que es presenten , no tenien clar si anaven a eixir o no. I davant d’això, han decidit que ja les faran. És democràcia flexible. Com els mocadorets de paper.

D’altra banda, també ens podem assabentar, i això els farà una gràcia als autònoms que no em puc ni imaginar, és que el Reino de España no serveix ni per a recollir allò que li donen. Dels diners que diu que poden arribar, històricament no n’aprofitem ni el 40%. La resta es deixa perdre. Més enllà de les excuses que es vulguen donar, fa quaranta anys, que estem a la UE. I ara hi ha molta gent que les està passant molt magres. Si els polítics no serveixen, caldrà canviar-los per uns altres. Però diferents. I amb ofici. No d’aquells que no han fet res més en sa vida. Perquè es veu que aquest “res”, és més literal que no hauria de ser.

Pare sant Antoni. No ens doneu més. Que si tant ens doneu, no ens quedarà res.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!