ARCHILETTERS

NOT TO BE A NUISANCE, BUT NOT TO GIVE FREE SERVICE

TRIANGLE

Deixa un comentari

Aquesta és la nostra proposta per al concurs promogut per l’IVVSA  a la Pobla de Vallbona.
Haig d’esmentar i agrair l’esforç intens desenvolupat per totes les persones de l’estudi en aquesta recta final per a poder arribar-hi en temps. Soterrada hi ha una forta proposta d’autosuficència però les bases concursals no deixen expressar-ho contundentment. Els textos en parlen a doll, però no ha estat possible ser molt més explícit per tractar-se d’avantprojectes.
La forma avui, tota sola, no té cap esdevenidor. Recorda ‘l’art per l’art” dandista del XIX.

Promoció de 50 habitatges de lloguer per a persones grans, minusvàlids i famílies joves. Hi ha la llavor intestina de desenvolupar-lo en tres fases d’edificació i una quarta per als elements comuns. Doncs sabem –off the record– que no hi ha diners per a fer-ho tot d’una.

Com es tracta d’una parcel·la periurbana: hem intentat de crear els blocs d’habitatges al voltant d’una plaça pública, d’encontre de tots els veïns, amb forma aproximadament triangular. Amb creació de passeigs, òbagues, solanes, piscines, parc infantil, etc. Lloc on propiciar la trobada entre les persones que hi viuran. 


La topografia és una miqueta en pendent amb un desnivell aproximadament d’uns tres metres entre la part del nord i el sud de la parcel·la. Per això funciona en dos nivells. El superior al nord que acull els blocs 1 i 3, i la part inferior que acull el bloc 2 i els accessos a les plantes semisoterrades d’aparcament i trasters.


La tipologia de bloc s’ha disgregada per a augmentar el ventall de possibilitats:

Planta baixa dedicada a persones majors i minusvàlids són hbitatges adaptats i d’accessibilitat plena d’un o dos dormitoris. Sútil : 40-45 m2
Planta 1ª : habitatges símplex de tres dormitoris  Sútil : 70 m2
Planta 2ª i 3ª : habitatges dúplex de tres dormitoris  Sútil : 70 m
  
Si voleu conèixer més dades i perspectives de la proposta passeu al “Vull llegir +”

Ací vos posem la làmina de les superfícies per les a les diverses tipologies d’habitatge:

Solucions tècniques i superfícies:

 

Aquesta entrada s'ha publicat en ARCHITECTURES el 20 d'octubre de 2009 per josep_blesa


 1. …Al voltant d’una plaça pública, d’encontre de tots els veïns […] (Un) Lloc on propiciar la trobada entre les persones que hi viuran…

  Efectivament, recorda ‘l’art per l’art” dandista del XIX… o l’art per la vida, l’arquitectura al servei de la conviència.

  Salut.
  Belén.

 2. aquest projecte. A més la distribució d’habitatges em sembla perfecta i racional. Ara sols queda saber si els possibles clients, sobretot els minusvàlids, podràn accedir econòmicament a eixos habitatges. La plaça central sembla una gran idea, més encara si hi ha zones verdes i d’esplai, però compte! al tractar-se una parcel·la dels afores pot restar oblidada per l’administració local en quant a manteniment o fins i tot ser un dels locs preferits pels bandarretes que s’ho passen bé destrossant el mobiliari urbà.

  Per altra banda, he llegit el comentari que has penjat al bloc Ulisses 20, el d’Albert Dasí, sobre l’afer de Vilamarxant i els 700 quilos del PAI. Podries explicar-m’ho millor? M’interessa saber aquestes cosses. Tens el meu mail.

  Gràcies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.