ARCHILETTERS

NOT TO BE A NUISANCE, BUT NOT TO GIVE FREE SERVICE

Our proposal in Collider Activity Center Competition. Sofia City. Bulgaria.

Deixa un comentari
Hem confeccionat cinc panells a partir de desenes d’esborranys i vistes: aquest n’és el resultat. Acabem d’enviar-lo al centre de recollida de propostes.
La proposta pretèn ser un pol d’atracció d’una zona perifèrica de la ciutat de Sòfia (Bulgària). Construcció oberta i sostenible amb estalvi energètic. Interconnectat amb els barris residencials propers, també amb els edificis industrials relativament propers. Fer diluir la seua inserció en la mixtura d’usos. Atractiu des de l’estació del metropolità, com a ús de transport públic, portant a mínims el garatge que requerien les bases concursals. Incloent-hi una àgora en els terrenys propers, pistes d’atletisme, jogging, escalada, piscina envoltada de “platja artificial” amb pista de Volei-platja. En definitiva, un element on la gent puga “emplaçar-s’hi” per a xerrar, conversar, divertir-se i fer esport o trobar-se a prendre qualsevol cosa. Una peça edilícia que “faça amics i ciutat” alhora.

Sistema de contrucció prefabricada que fuig de l’estandardització homogènia.
Llum artificial diària, generació d’aigua calenta sanitària per a tot el complex.

Generació, possible, de fotovoltàica. Estudi de fluxos d’aire calent cap al fred. Ubicació dels spas, saunes, sales fredes, dutxes fredes, massatges, sales múltifuncionals de grans i menuts, etc en soterrani creat dins del “pati anglès” per a conservar la calor generada en ascensió. Restaurant integrat en l’edifici junt la platja i piscina.

Ubicació de bar en interior que domina les vistes diverses internes on estan els murs d’escalada, “funtopia”. I La terrassa-restaurant per a contemplar la ciutat i l’imponent vista vers el sud de la muntanya Vitoxa (Vitosha). Hem inclòs un hivernacle amb plantes, arbres, etc. amb vegetació per a passetjar al seu interior amb la coberta mòbil que puga fer-se servir tant en hivern com en estiu, enmig del petit espai annex en la zona de cascades i escalades a l’aire lliure.

Arribar ací ha estat intermediat per la confecció de maquetes de recolzament, esquetxos fets a mà, a sketch up, perspectives en 3D, etc.

Si voleu fer una ullada al procès passeu a visualitzar el slider fotogràfic que hem anat acumulant durant l’evolució projectual. En teníem una solució primigènia –bastant més “atrevida”–que finalment vam desestimar perquè excedia molt el pressupost que l’organització havia fixat a les bases.

Slide
Aquesta entrada s'ha publicat en ARCHITECTURES el 28 de febrer de 2013 per josep_blesa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.