ARCHILETTERS

NOT TO BE A NUISANCE, BUT NOT TO GIVE FREE SERVICE

ENVESCATS EN XARXA

Deixa un comentari

 

ELS FETS.

Un amic es  posa en contacte amb mi telefònicament i em diu que m’envia un correu elèctrònic i que el faça córrer. Entre dues visites d’obra, torne a l’estudi i el llegesc; munte un post d’urgència en cinc minuts. Faig el contacte pertinent per a que siga difòs el més possible.
Un amic de la XBS de seguida puja l’avís al Facebook i fa la crida solidària, confiant en mi.
Torne després de la segona visita d’obra i no ha estat penjat. M’estranye. Indague si existeix el grup sanguini AB. Em diu un conegut entès que sí. Quan no hi és penjat és perquè quelcom se m’escapa del meu coneixement. Hi ha, però, una vida d’un xiquet de deu anys en perill i sabent que Vilaweb mai no ho faria,…torne a telefonar l’amic de l’inici i li faig la pregunta de rigor:
-A tu qui t’ha donat aquesta informació?
-Ma germana. Que m’ha passat el correu, i jo confie amb ella. (em respon).

Faig la telefonada al dit telèfon i em diuen que aquell número no existeix.
Faig telefonada a l’hospital La FE i demane si han donat un avís d’urgència perquè els cal sang del grup AB per salvar un xiquet amb leucèmia.
-L’operadora em respon que no. I hi afegeix: això és un mail embullat que corre per la xarxa des de fa quatre anys i que, de tant en tant, el fan reviscolar.
Fins ací els fets.
*************************************************

LA TRAÏCIÓ DEL SUBCONSCIENT:

1. Sóc donant de sang de fa molts anys del Centre de Transfusions de la Generalitat Valenciana. I en sé la de voltes que m’han cridat d’urgència, per donar-ne.
2. Fa uns setze anys vaig viure el mateix cas de leucèmia de la filla d’una amiga meua. Ella estava destrossada perquè temia perdre la seua filleta. L’escasetat del seu grup feia que la seua vida perillara de debò. I en aquelles, una nit, vaig pensar que trucant al programa de Ràdio 9 ‘Passatge a la Nit’ , que conduïa la magnífica Amàlia Garrigós, des d’ell podríem fer una crida i tindre’n la que calia. Fet i fet, la cosa funcionà i va haver-ne molta del seu grup. I sé del bo que no-sé-quin paràmetre virà a favor de la seua vida en mesos després. Avui aquella xiqueta és una fadrina preciosa, amb la vigilància permanent que cal tindre en aquest casos.
****************************************************

LES LLIÇONS:

1. Les persones no abocades a temes mèdics desconeixem si aquest cas li cal sang o medul·la. No s’hi aturem a pensar. Sols volem actuar i solucionar el cas si està a l’abast de la nostra mà, de gent normal, del carrer.
2. S’ha de contrastar tota la informació que t’arriba.
3. Sinó, no t’has de preocupar per allò que no pots ocupar-te’n.
4. Agraesc la professionalitat dels tripulants de mésVilaweb que una vegada més han demostrat que no pengen res sense contrastar abans. Fa goig navegar amb aquest col·lectiu, malgrat que els passatgers puguem ser capaços de fer el ridícul més gran.
5. Em sap greu que una concatenació de confiances mútues de gents que en molts camps han demostrat una responsabilitat social a prova de bomba hagen/m estat engalipats en tan vil parany.
6. Qui ha difòs el correu té accés al coneixement de números existents o no per algun mitjà i s’hauria d’investigar. Aplicar alguna sanció exemplar.
7. Accions com aquesta ens enverinen i socaven la confiança en el proïsme i la societat en el seu conjunt. L’ús dolent de la xarxa per a gastar-la com a divertiment, que en casos d’urgència real no es juga.
***************************************************

MORAL.

Aquest afer recorda la contalla aquella del pastor que cridava en broma que venia el llop i enganyava els seus col·legues, però quan vingué de  deveres ningú no se’l cregué i el llop es cruspí totes les ovelles.        

PS: malsabor de cretí. 

Si voleu conèixer el contingut del correu piqueu ací o passeu al “Vull llegir la resta…”


EL CORREU ELECTRÒNIC PERTORBADOR  

Si conegueu algú que tinga el grup sanguini AB disposat a donar-ne sang, aviseu sens falta a:

Hospital Universitari La Fe de València hi ha un xiquet/nin/noi de 10 anys ingressat amb leucèmia que necessita urgentement uns dotze (12) donants. Aquest grup sanguini (AB) és bastant rar, d’ací el fet de la manca de donants. Els metges anuncien que si els trobassen seria molt possible salvar la vida d’aquest xiquet.
Per favor, feu saber-ho a tothom que pugueu conèneixer.

El telèfon de la mare ( Maria Àngels 963802408 )

Gràcies de bestreta !

HO ACONSEGUIREM SEGUR !

Aquesta entrada s'ha publicat en HUMOR ? el 12 de novembre de 2009 per josep_blesa

  1. Potser destorbar a la persona posseïdora del telèfon que farta de que li truquession per això s’ha canviat el número i per això ja no existeix…És l’únic que se m’acudeix.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.