Arxiu d'etiquetes: UNIFAMILIAR

Unifamiliar a l’ELiana (Camp de Túria)

Amb aquest habitatge unifamiliar vàrem intentar aconseguir la regulació tèrmica de tot l’habitatge, puix l’orientació era nord-sud en una parcel·la força estreta. En el fons bategava les lliçons d’aprofitament energètic solar passiu de l’arquitectura d’Edward Mazria

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 

Per tal d’aconseguir el confort necessari interior sense afegir-hi gairebé més energia que la pròpia del medi acoblada a l’ús dels corrents d’aire creuats. Amés de murs d’una certa gruixa que tant en l’hivern com a l’estiu feren de conrtenidors de calor a l’hivern com de disipadors de la mateixa mitjançant el buc d’escala que funciona com una ximeneia de ventilació sempre que obrim certes portes situasdes estratègicament.

En el fons del disseny també subjau un joc de volums propi de Frank Lloyd Wright, però mediterranitzat.

Per una altra banda teníem la problemàtica de la foscor del garatge que vam solucionar mitjançant l’obertura d’una finestra de vidre dins de la piscina que enllumenava les estances del soterrani alhora que deixava visualitzar els nadadors des de dins estant.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

UFA a Serra.

En aquesta intervenció d’obra nova es detecta una certa influència de les “prairie houses” d’En Frank Lloyd Wright. L’espai a doble alçada i l’arribada a la zona d’estar de la primera planta on s’arriba, estranyament- des del distribuïdor de planta baixa i des de l’estar comú.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

La corbatura del mur de l’est intentava abundar en el recolliment de la zona de l’estar, així com l’entrada de llum zenital des de l’orientació de migjorn.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

En la construcció es va cometre l’error de deixar massa curt el voladís anterior, per un error de replanteig del forjat de coberta i del costat corbat. Tot quedant camús bastant desfigurat de la concepció original. Per una altera banda la coberta que originalment era plana va acabar sent una mitja teulada doncs els propietaris provinents de Lleó (Espanya) els satisfeia veure les “teulades i xemeneies” com les del seu poble.

UFA a ELS FORRIOLS (RAFELBUNYOL)

PLÀNOLS

__Epmservernuevo_f_2004(falta copiar projectes)_04-35_JORGE PUCHE_proyecto web_plantes1 Model (1)

 

 

 

 

__Epmservernuevo_f_2004(falta copiar projectes)_04-35_JORGE PUCHE_proyecto web_SEC-ALZA Model (1)

 

 

 

 

 

 

 

 

EXTERIORS

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

INTERIORS

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Final d’Obra. UFA. Montcada de l’Horta.

LA IDEA.

plantes

969-masias-01-planta 970-masias-02-planta

LA CONSTRUCCIÓ

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

RESULTAT FINAL

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.