Des de l'Exili

Per una nació catalana independent, republicana i pròspera

27 d'octubre de 2012
2 comentaris

Diari d’un català a punt de ser lliure. El referèndum o consulta es farà sota la llei

Avui som dissabte 27 d’Octubre del 2012,  1 mes i 18 dies després del #11s2012. El dia s’ha molt fred. Estem a 2 graus i cau aigua neu. Una aigua neu que s’ha transformat en neu quan he sortit a fer la caminada. Ben abrigat durant més d’una hora he caminat, però no he escoltat la radio per iphone per així poder mantenir les mans a la butxaca i el cap sota un el barret.

A la tarda hem anat al cinema i després hem anat a una llibreria al centre comercial de Karlsruhe. Una llibreria que té dues plantes farcides de llibres de tota mena. La dona s’ha estat més d’una hora mirant llibres, mentre la Nina s’ha entretingut també llegint els seus llibres d’infants que deixen a l’abast justament per fomentar la lectura des de ben petits. Jo em sento molt malament quan veig tants bons llibres i no els puc llegir. El meu alemany és massa dolent per llegir-ne cap i a més, entre el doctorat, les classes d’alemany que haig de tornar a començar a fer, la feina i la meva activitat a favor de la lluita per la independència, no em deixen temps per obrir cap llibre. En prou feines puc escriure aquest diari.

Ara mentre miro els diaris digitals per escriure quelcom sobre la independència de Catalunya, llegeixo que el Rajoy diu que “és molt trist que qui diu ser servidor públic proclami que farà cas omís de la llei“. M’agadaria dir quelcom al respecte.

 Segons entenc, el referèndum no va contra la llei. La llei només diu que el referèndum l’ha de proposar el govern espanyol i provar per majoria les corts espanyoles. Per tant si (S)pain vol, el referèndum es pot fer.

Ara bé, si (S)pain no vol, el President Mas ha dit que la consulta es farà mitjan la llei catalana de consultes que el Parlament haurà d’aprovar la propera legislatura. Per tant no ha dit mai que farà omís a la llei. Però fins i tot, si aquesta llei de consultes és invalidada o prohibida pel govern espanyol, llavors es farà una instància a la comunitat internacional, especialment a la UE perquè obligui a (S)pain a deixar que es faci la consulta o referèndum. Estic quasi segur que degut al deute i a la pressió dels europeus, (S)pain acabarà acceptant negociar amb Catalunya fer el referèndum. Però si tot i així no és possible, encara queda una carta a la ma, el Parlament de Catalunya pot proclamar unilateralment la independència, tal com avala la sentència de la Haia. Amb aquest nou marc jurídic-polític que invalida l’espanyol, Catalunya pot fer una llei per fer el referèndum de ratificació de la declaració d’independència.

Per tant, com sempre (S)pain està mentint ( i el que encara mentirà). El referèndum es farà segons la llei.

Endavant les atxes!

Dissabte 27 d’octubre de 2012

Karlsruhe – Alemanya

  1. En Rajoy ja no me l’escolto. O s’amaga o diu mentides. Bah! A fer passar el vent.
    Quan perdo la paciència amb l’alemany sempre m’agrada recordar aquell fragment de la pel·lícula “Die Vorleser” on ella aprèn a llegir per primera vegada. Ànims!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!